Маски за лице с мед

1
Добави коментар
plamiii
plamiii

Няколко лесни рецепти.

Медът е една от най-достъпните и разпространени в козметиката съставки.

Факт е, че не всички са запознати достатъчно добре с предимствата на естествения продукт, особено когато става въпрос за красота и здрав външен вид.

Широкото приложение на меда в козметичната индустрия не е под въпрос – все по-често забелязваме различни вариации на рецепти, процедури и продукти, в които се добавя вкусният подарък от пчелите.

Представяме ви няколко изпитани рецепти, които бързо и дълготрайно ще направят кожата ви да изглежда възстановена и здрава… с минимални усилия от ваша страна.

1. Смесете с розова вода
Една проста рецепта за маска за лице е смесването на една супена лъжица мед със същото количество розова вода. Нанесете върху лицето и оставете да подейства поне 10 минути преди да отмиете с хладка вода. Медът е естествен хидратант за кожата, а розовата вода има тонизиращи предимства.

2. Смесете с извара
Вземете две супени лъжици мед и четири супени лъжици извара. Смесете двете съставки в купа и разбъркайте добре до получаването на гъста паста. Нанесете хомогенната смес върху лицето и шията. Дръжте поне 15 минути и след това изплакнете със студена вода.

3. Смесете с банан
Вкусната комбинация между мед и банан е добре позната в хранителната индустрия, но върши чудеса и в козметичната. Намачкайте добре един банан и го смесете с две супени лъжици мед. Нанесете върху лицето получената паста и изчакайте да изсъхне добре. Измийте със студена вода. Ако използвате всеки ден тази маска, няма да имате нужда от допълнителна хидратация и ще забележите, че кожата ви става все по-еластична с времето.

Източник: tialoto.bg