10-те най-опасни жени гангстери в света

1
Добави коментар
Magazine.bg
Magazine.bg

Например когато една кротка и зряла дама влиза в съдебната зала, някои хора се объркват и съчувстват. Но не се заблуждавайте, защото женските подземни босове, също градят своите имена по-свой собствен начин.

10. Сандра Авила Белтран

Сандра Авила Белтран, родена на 11.10.1960 си спечелва прозвището “Кралицата на Пасифика”, след като става водач на мексикански наркокартел. Сключва брак два пъти, като и двамата й съпрузи са бивши полицаи, превърнали се в наркотрафиканти и са убити от наемни убийци. Белтран е изключително внимателна в прикриването на доказателства, които биха могли да събудят полицейските подозрения към нея. Но това продължава до 2002 година, когато синът й бива отвлечен, а от нея се искат 5 милиона долара откуп. След завръщането на сина й, полицията започва разследване.
През 2007 година тя е обвинена в организиране на престъпна група и престъпления, свързани с трафик на наркотици. Въпреки, че някои от обвиненията биват снети по време на процеса, тя е обвинена в притежание на нелегални оръжия и пране на пари. По време на разпитите, тя описва себе си като домакиня, която изкарва парите си продавайки дрехи, но историята й не е приета от властите. В момента все още е зад решетките.

9. Клаудия Очоа Феликс

Клаудия си спечелва прозвището “Ким Кардашиян на организираната престъпност”, благодарение на безкрайния поток от нейни снимки, които се изливат в социалната мрежа Инстаграм. През 2014 става ясно, че Феликс е станала новата лидерка на мексиканска гангстерска банда, позната като Los Antrax, която е отговорна за хиляди убийства.
Властите в САЩ споделят, че тази банда е “най-мощната трафик организация в света”, тъй като се състои изцяло от наемни убийци. Феликс става лидер, след като предишният лидер – приятелят й Хосе Родриго Аречида “Ел Чино” Гамбоа бива арестуван. Ел Чино е обвинен за смъртта на трима души, намерени обесени на мост в Мексико преди 4 години.
Феликс й харесва да играе ролята на любвеобилна майка на трите си деца от предишни връзки, в света не са много жените, които имат достъп до всякакви нелегални неща, включително и AK-47.

8. Джуди Моран

Джуди, която е родена на 18.12.1944 е позната като кръстницата на фамилията Моран – група известни престъпници, подвизаващи се в Мелбърн, Австралия. Семейство Моран са наркотрафиканти, а името им всява страх както в обществеността, така и в подземния свят. Първият съпруг на Джуди – Лесли “Джони” Кол умира по време на престрелка през 1982. Синът и Марк Кол е убит през 2000.
След това тя сключва брак в Луис Моран, от когото има син – Джейсън Моран, който бива прострелян и убит през 2003 година. Нейният девер Дес Моран също е прострелян през юни 2009. Джуди и трима други са арестувани, тъй като са сред главните заподозрени. Полицията съобщава, че Моран прибира колата, с която е извършено престъплението в собствения си гараж и всичко, което се вижда на охранителните камери, ще се използва за ареста й.
По време на процеса домът на Моран е подпален умишлено и в крайна сметка тя е осъдена на 26 години затвор с минимален период от 21 години.

7. Телма Райт

Съпругът на Телма – Джаки Райт е едно от най-големите имена в играта на наркотици във Филаделфия. Той е убит през 1986. След убийството Телма поема бизнеса и се превръща в новия шеф, транспортирайки първокласни наркотици между Лос Анджелис и Филаделфия.
Телма пише: “Хората смятат, че Джаки ми остави всички тези пари. Не. Аз си имам това дете. Не мога просто да легна и да умра, така че просто продължих бизнеса и го приех за нещо нормално. Изкарах много пари. Много пари.”
Тя твърди, че печели около 400 000 долара месечно. През 1991 година, напускайки нощен клуб Studio West тя бива въвлечена в престрелка. Това е периодът, в който тя решава да обърне гръб на престъпленията завинаги.
През 2011 година тя става писателка и се превръща във вдъхновение за онези, които имат проблеми със закона. “Когато разговарям с хората, винаги им казвам, че в тази игра няма печалба. Никога не печелиш. Имаш две опции: смърт или затвор. Това е. Дали бих го направила отново? Не. Абсолютно не.”

6. Мария Леон

Животът едва ли е лесен, когато трябва да балансираш между грижите за 13 деца и управлението на престъпна империя, но Мария е способна да върши всичко това. Леон е глава на гангстерска група, отговорна за разпространяване на наркотици, убийства и трафик на хора. Освен това, тя получава подкрепата на Мексиканската Мафия, осигурявайки позицията си като една от най-заплашителните гангстерски на Лос Анджелис. От полицията съобщават, че нейната група превръща цели квартали в “ад”, а при пристигане на дадено място, те изстрелват купища патрони във въздуха.
През 2008 година синът й Дани “Умния” Леон умира в престрелка с полицията, която го залавя за притежание на AK-47. Мария разбира новината, докато се укрива в предградията на Мексико и решава да присъства на погребението в САЩ. Тя има забрана да посещава щатите, затова използва връзките си, за да бъде прекарана през границата нелегално.
Благодарение на видеонаблюдение, цялата банда бива арестувана. Мария е осъдена на 8 години, но другите членове получават по-малки присъди.

5. Мария Личарди

Личарди е родена на 24.03.1951 и е глава на клана Личарди, практикуващ в северен Неапол. Тя е криминален бос в продължение на 8 години до ареста си през 2001 година. Мария е първата жена, станала глава на клана Личарди, след като съпругът й и тримата й братя са арестувани. Тя често е наричана “Кръстницата” от групата, която контролира трафика на дрога.
Преди Мария да стане лидер, клана никога не е бивал въвлечен в сексуални престъпления. Тя представя на клана си нова задача, при която те трябва да купуват млади момичета, много от които непълнолетни, от Албанската мафия по 2000 долара всяко. На момичетата им била обещавана работа и те били повече от щастливи да избягат от бедността в родната си земя. С пристигането си в Неапол, те бивали поробвани, дрогирани, за да се избегнат опитите им за бягство и принуждавани да вършат да извършват сексуални обреди. Когато не ставали повече за работа, бивали убивани.
През 1999 управлението на Мария се приближава към края си заради неудовлетворение при транспортирането на хероин. Тя твърди, че пратката не става за продан и би убила купувачите, тъй като е твърде некачествена. Въпреки това, друг клан – Ло Русо купува хероина и започва да го продава. Така 11 души намират смъртта си. Слуховете се разпространяват бързо и достигат до полицията, която започва разследване. Мария се опитва да избяга, но бива уловена през 2001. В момента също е зад решетките. Много хора смятат, че тя продължава да управлява клана си от затвора.

4. Розета Кутоло

Розета, родена през 1937, е позната като сестрата на популярния криминален бос Рафаеле Кутоло, главата на Nuova Camorra Organizzata (NCO). Брат й прекарва по-голяма част от живота си зад решетките, а тя е единственият човек, на когото той може да се довери. Затова я провъзгласява за бос на организацията. Розета не е особено съгласна с управлението на брат си, тъй като тя смята, че той говори прекалено много пред медиите и често дава интервюта от килията си.
Розета управлява от Castello Mediceo – замък от 16-ти век, състоящ се от 365 помещения, тенис игрище и плувен басейн. През 1980-те обаче, нейният буен нрав не може да бъде удържан и тя заповядва цяло полицейско управление да бъде запалено и унищожено. След този опит, замъкът е обискиран и тя прекарва следващите 10 години в бягство и укриване. Заловена е през 1993 година.
Тя се предава, казвайки на полицаите: “Омръзна ми да бъда беглец”.
Осъдена е на 9 години затвор. Брат й твърди, че тя не е знаела нищо за неговите операции, а самата Розета пледира, че е невинна. Представеният от нея имидж на крехка, безпомощна и приятна дама проработва и присъдата й е намалена на 5 години. Оправдана е за 9 убийства.

3. Джемекер Томпсън

Джемекер започва от изключително бедно семейство, което може би е основната причина тя да се обърне към криминалния свят. Има син от съпруга си Антъни Мосли. Двойката се превръща в неудържим отбор и заедно започват да продават огромни количества крек. Превръщат се в най-големите наркотрафиканти на Лос Анджелис през 1980-те.
Скоро всичко започва да се стоварва на гърба им. Мосли бива убит, докато мие колата си. Смъртта на съпруга й опустошава Демекер, но тя продължава да се занимава с наркотици, което й доставя стотици хиляди долари месечно. Тя става партньор с друг дилър и продължава управлението си до ареста на партньора й, който я натопява за всичко.
Томпсън се превръща в бегълка за следващите 5 години, но в крайна сметка се връща в Лос Анджелис за завършването на 6 клас на сина й. Тя е арестувана на церемонията и получава присъда от 15 години.

2. Рафаела Далтерио

Италианката Рафаела Далтерио, по-известна като “Голямата Котка” се превръща в новия бос на Camorra в Неапол след убийството на съпруга й Никола Пианезе.
Далтерио е арестувана през 2012 година заедно с 65 други заподозрени по време на акция. Полицията конфискува автомобили на стойност 10 милиона долара от нея, включително и Ферари, номерацията на което е гравирана върху масивно злато.
Болката не е непознато чувство за Рафаела, тъй като тя бива прострелвана 3 пъти от други банди, ревниви заради нейното управление. Счита се, че нейната група е отговорна за 4000 убийства за последните 30 години. Обвиненията на Рафаела включват рекет, пране на пари, фалшифициране на пари, трафик, кражби, притежание на нелегални оръжия, продажба на наркотици. Говори се, че групата е печелила по около 200 милиарда годишно.

1. Анна Гристина

През септември 2012 година Анна Гристина подпалва първите страници на вестниците, тъй като е обвинена в изключително брутални сексуални престъпления. Гристина е заловена от офицер под прикритие, който влиза в ролята на клиент и наема 2 проститутки през юли 2011 година. На охранителните камери се вижда, че тя действително урежда жени за сексуални услуги. По време на процеса тя твърди, че държи агенция за запознанства, но потвърждава, че е извършвала и нелегални дейности като част от сделката с клиента.
Тя е осъдена на 6 месеца затвор и 5 години пробация. Разследването достига до извода, че тя е печелила по 10 милиона от богатите клиенти за предоставените услуги.
“Няма нищо бляскаво в проституцията. Анна Гристина наема женски тела, за да печели, което я прави сводник. Това също я прави и престъпник, и съда вече се произнесе.”

Източник: The Richest

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ СТАТИИ В MAGAZINE.BG