Джуно успешно коригира курса си към Юпитер!

1
Добави коментар
redbul80
redbul80

Детайли

Категория: Последни новини

Публикувана на 04 Февруари 2016

Посещения: 20

Сравнение между размера на „Джуно“ и размера на останалите автоматични междупланетни станции, летяли до орбитата на Юпитер и по-далеч. Като допълнително улеснение, за да си представите размерите на станциите, на тази графика е изобразен астронавт в цял ръст (долу вляво). Image Credit : Richard Kruse – historicspacecraft.com
4 февруари 2016 г. 17:00 ч.
Светослав Александров. Вчера, на 3-ти февруари, автоматичната междупланетна станция на НАСА „Джуно“ успешно запали двигателите си, за да коригира курса си към Юпитер!
По време на маневрата бяха изгорени 0.6 килограма гориво и беше променена скоростта с 0.31 m/sec. Тогава „Джуно“ се намираше на разстояние 82 милиона километра от Юпитер и на 684 милиона километра от Земята.

НАСА съобщава, че следващото коригиране на курса ще бъде проведено на 31 май.
Автоматичната междупланетна станция на НАСА „Джуно“ бе изстреляна на 5 август 2011 година. Пристигането в орбита около Юпитер ще стане на 4-ти юли тази година! В рамките на своята мисия „Джуно“ ще направи общо 33 обиколки около планетата-гигант по елиптична орбита. Ще бъдат проведени детайлни наблюдения на облачната покривка и полярните сияния. За пръв път в историята на космонавтиката ще бъдат заснети полюсите на Юпитер.
За повече информация : НАСА

http://www.space-bg.org/
http://www.cosmos.1.bg/

КОСМОС БГ – Сайт за космонавтика, Powered by