Григор Димитров не даде сет на Лоренци и продължава

1
Добави коментар
hidropokrivi.alle.bg
hidropokrivi.alle.bg

Българската звезда в тениса Григор Димитров преодоля първия кръг на Откритото първенство на Австралия. На старта ракета номер 1 на страната ни се наложи над представителя на Италия Паоло Лоренци – 6:3, 7:6 (8), 6:3.

Григор мина убедително през своя съперник, въпреки че на моменти съперникът също демонстрира добър тенис, който затрудняваше Димитров.

След изморителния финал в Сидни от преди броени дни, българинът се справи с 34-годишния състезател, благодарение и на възторжената подкрепа на група от родни фенове, която не спря да подкрепя хасковлията. 

Българинът направи 12 аса в мача, както и спечели 77% от точките от първи сервис и спечели за общо 2,24 часа.

Мачът не започна много добре за Григор Димитров, чийто сервис гейм беше пробит още в началото, но веднага след това българинът отвърна подобаващо за 1:1, а след това взе подаването си за 2:1. В края на частта Григор Димитров излезе напред за 5:3, след като успя да спре подаването на съперника си, а след това затвърди, за да спечели сета с 6:3.

Втората част се оказа много по-оспорвана, като целият сет се разигра без пробиви, за да се стигне до тайбрек. В него Григор Димитров срещна сериозен отпор, отрази три сетбола на италианеца, за да спечели в крайна сметка с 10-8.

Третият сет се оказа най-любопитен. Григор Димитров започна много лошо, но за сметка на това го завърши впечатляващо. Българинът беше пробит още в началото. В шестия гейм на втория сет дойде моментът, в който Григор Димитров започна да показва далеч по-убедителна игра от своя съперник и върна пробива на 34-годишния италианец за 3:3. След това успя на нула да затвърди и отново да запише пробив, за да се стигне след това и до крайната победа за 6:3.

Това беше първи успех на българина над този противник, като двамата не се бяха срещали до този момент.

В следващия кръг Григор Димитров ще се изправи срещу победителя от мача между квалификантите Йосеф Ковалик (№248) и Марко Трунхелити (№210).

При дамите Цветана Пиронкова ще започне своето участие на Откритото първенство на Австралия във вторник с мач срещу Ярослава Шведова.