5 Причини Да Отидете На Екскурзия До МАДРИД:

23
Добави коментар
DSTours
DSTours

5 Причини да Посетите МАДРИД

 

Мадрид е столица на Испания и най- големият град на страната, посещаван от голям брой туристи всяка година. Няма да сгрешите, ако изберете пролетта за времето, през което да се насладите на слънчевият град. Мадрид е едно от най- интересните и топли места, с богат култарен живот, на които можете да попаднете в Европа. Впечатляващи музеи, красива архитектура, спокойни паркове и разнообразен нощен живот – Мадрид предлага забавления за всеки вкус.

Има хиляди причини да отидете на екскурзия до Мадрид. Представяме ви 5 от най- емблематичните неща, с които Мадрид привлича толкова туристи:

           Испанската кухня

Едва ли е нужно да ви разказваме за нея – морски дарове, пресни плодове и зелнчуци, месо, местна бира и испански вина! На всеки ъгъл имате възможност да опитате от специалитетите на Мадрид – чирос и порас, паеля, хамон, или пък традиционните тапас на по бира с приятели. Не пропускайте да се освежите и с така популярната напитка сангрия. Salud ! 

    Фламенко

 Мадрид е столицата на фламенкото – това не е просто танц или музика от китара, фламенко е душата на Испания – емоция, страст, темперамент. Ако искате да опознаете истинската атмосфера на Мадрид – отидете на фламенко! Можете да се насладите на фламенко спектакъл в театъра или в някое заведение в центъра, а най- доброто място да почувствате ритъма е „Corral de la Moreria“, първият ресторант в Мадрид с фламенко шоу. Ню Йорк Таймс го подрежда сред „1000 места, които трябва да видиш, преди да умреш“. 

 

       Футбол

Футболът е местната религия дори и за хората, които не са фенове на спорта. Мачовете на столичните отбори Реал Мадрид и Атлетико Мадрид се гледат от голям брой привърженици от трибуните на Сантяго Бернабеу и Висенте Калдерон. Стадионите са сред най- посещаваните туристически атракции в Мадрид. Не пропускайте да гледате на живо най- успорваните двубои в Испания или просто да посетите музеите или да надникнете в съблекалните на любимите си отбори.

          

       Испанска корида

Бикоборството в Испания се заражда още през XVI век, като в средата на XX век става изключително популярно главно с появата на Мануел Родригес – Манолете, който се смята за най – добрият от всички тореадори в историята, въпреки че намира смъртта си на арената. Арената на коридите в Мадрид (Plaza de Toros) е най- голямата в Испания, с капацитет 25000 зрители, и трета в света след тази в Мексико и Венесуела. Ако зрелищните спектакли на тореадорите привлякоха интересът ви, можете да посетите спектакъл корида всеки уикенд от края на март до октомври.

          

     Нощният живот в Мадрид

Мадрид е града с най- оживен нощен живот, който никога не спира. Всеки квартал ще ви предложи различни развлечения – световно известни ди джеи, клубове, дискотеки, фламенко ритми. Най- популярните заведения са в Barrio de Las Letras, Malasaña и Salamanca. Chueca пък е център на гей- културата в Мадрид. Повечето барове сервират и по нещо за хапване- популярните тапас, а купонът продължава до рано сутринта.

        

Мадрид е град на контрасти, в който всеки намира причина да се влюби. Забързаното ежедневие се слива със спокойствието и южняшкият темперамент на местните, той е истински рай за любителите на музеи, галерии и забележителности, но ще ви предложи и много паркове и зелени площи. Нощният живот в Мадрид никога не стихва, затова пък през деня можете да си отдъхнете като истински испанци- отдайте се на следобедната сиеста.  😉

      

Мадрид е трудно да бъде описан с думи, трябва да се види и почувства!

Посете го с нас през пролетта: 29.04. – 03.05.2016 екскурзия до Мадрид с полет от София. Вижте тук програма на пътуването!