Къде се отглеждат полезните червени боровинки за соковете Biotta – Био магазин Bio Drink

2
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

Био червените боровинки, от които се произвежда Biotta Био сок Планинска червена боровинка, се берат на ръка в Карпатите, далеч от шума, стреса и замърсяванията.

Кратка информация за отглеждането на полезните боровинки за Биота:

Всеки летен ден Мария, една от жените, които берат планинските червени боровинки, се събужда в 6 часа и се залавя за своята отговорна работа. Тя не се нуждае от будилник. Нейният вътрешен часовник работи в хармония с природата и тя никога не закъснява за работа. Мария не би напуснала Карпатите – нейната родина, както сама нарича планината, защото всичко, което прави живота й пълноценен тук.

Карпатите са живописна планинска верига в сърцето на Румъния, с обширни долини, високи върхове и меки и тучни поляни. На това живописно място растат червените боровинки, от които Biotta произвежда своя емблематичен био сок. Но не както в големите изкуствени плантации, боровинките за сок Biotta растат под топлите лъчи на румънското слънце в дълбоките гори. Цялата област, в която те растат, е био сертифицирана и хората тук строго съблюдават нейният естествен вид да не се нарушава. Пестицидите в областта са табу. Целият район с диворастящи червени боровинки е толкова голям, че едно конвенционално земеделско производство е абсолютно невъзможно. Това именно е голямото предимство на сока на Biotta. Природата сама се грижи за целия процес. Всяка година, в периода от Август до Септември, Мария и нейните колеги събират реколтата от боровинки по начин щадящ природата и гарантиращ високото качество на събраната продукция. Боровинките се берат на ръка с помощта на дървени гребени, а след това внимателно се подбират само най-добрите плодове. За много от семействата тук, периодът на събиране на реколтата означава сериозен финансов доход, а и повод за гордост, че сока от червени боровинки Biotta, който се пие по цял свят, е продукт и на техния труд. Изпълнителният директор на Biotta – Г-жа Клеменс Рютиман, периодично посещава тези хора на място. Тя държи да познава лично всеки от тях, да научава повече за тяхното ежедневие, както и за смисъла, който работата им за швейцарския концерн придава на техния живот.

Събраните боровинки се изпращат в Швейцария, директно към завода на Biotta, на южния бряг на Боденското езеро, където чрез процес на студено пресоване и след добавката на малко сок от агаве, който да придаде онази характерна за продукта сладост, се произвежда един от най-популярните сокове на Biotta, на чиито вкус се наслаждават малки и големи.

Редовната консумация на сок от червена боровинка ще гарантира здравословни ползи за всички вкъщи. Този сок е мощен антиоксидант, който подсигурява здравето на сърцето и черния дроб. Отдавна е известно и благоприятното влияние на червените боровинки върху инфекциите на пикочните пътища. По-новите изследвания показват, че червените боровинки могат да имат противораково въздействие върху клетките. Редовната консумация на този сок забавя натрупването на зъбна плака, спомага за намаляване на кръвното налягане, предотвратява образуването на кръвни съсиреци, които могат да причинят инсулт.

Включете Biotta Био сок Планинска червена боровинка във Вашия индивидуален хранителен режим и сами се уверете в невероятната сила на тези малки червени плодчета!

Цялата серия плодови, зеленчукови и плодово-зеленчукови 100% био сокове на Biotta можете да намерите в секция Здравословни и био продукти в онлайн Био магазин Bio Drink!