Лестър разгроми и Ман Сити с 3:1 на „Етихад“ | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ВИСША ЛИГА
Лестър разгроми и Ман Сити с 3:1 на „Етихад“
Отборът на Клаудио Раниери направи още една важна крачка напред към историческа титла във висшата лига

06 Февруари 2016 17:13
0

принтирай

|

текст

Първият гол на Хут във вратата на „гражданите“

Отборът на Лестър Сити продължи безстрашния си поход към едно от най-великите постижения в историята на клуба, след като тотално надигра и разби с 3:1 един от основните си конкуренти за титлата в Англия – Манчестър Сити.На учудващо за важността на двубоя полупразен „Етихад“ „лисиците“ за пореден път демонстрираха изключително ефективния си футбол и записаха напълно заслужен успех над малодушния отбор на Сити.

Възпитаниците на Клаудио Раниери поведоха в резултата още в 3-та минута, когато централният защитник Роберт Хут се пребори с Никола Отаменди при центриране от фал и прати топката във вратата на Джо Харт.

 

До края на първото полувреме Варди, Дринкуотър и Оказаки пропуснаха да удвоят преднината на гостите, докато „гражданите“ не застрашиха сериозно Каспър Шмайхел.

В 23-та минута Варди има шанс да удвои, но Джо Харт в последния момент отклоняма топката и тя излиза в корнър
––––––––––––––-Втората част започна като първата, след като в 48-та минута Рияд Марез навърза няколко играча на домакините и вкара втори гол.

След това попадение възпитаниците на отиващия си в края на сезона Мануел Пелегрини се предадоха, а Лестър започна да доминира. В 60-та минута Хут премаза Демикелис за втория си гол в срещата, а до края Варди пропусна нови две 100-процентови положения.

Манчестър Сити стигна до почетния си гол в 87-та минута, когато Серхио Агуеро от явна засада оформи крайното 1:3.
 
По този начин Лестър Сити направи още една крачка към немислимото и вече има преднина от 6 точки на върха на класирането във Висшата лига, след като преди година по това време бе на дъното.