Будапеща и Виена без нощен преход – вариант 3 – Alegra Vi Tur

1
Добави коментар
alegravitur
alegravitur

Будапеща и Виена без нощен преход – вариант 3

Цена от: 395 лв.

Маршрут: София-Будапеща-Виена- София Продължителност: 5 дни / 4 нощувки Транспорт: aвтобус

Дати:

02.03.2016- 06.03.2016

29.04.2016- 03.05.2016

04.05.2016- 08.05.2016

20.05.2016- 24.08.2016

02.09.2016- 06.09.2016

21.09.2016- 25.09.2016

28.10.2016- 01.11.2016

Отстъпки за ранни записвания:

5 месеца преди датата на отпътуване 10 %

4 месеца преди датата на отпътуване 8 %

3 месеца преди датата на отпътуване 6 %

2 месеца преди датата на отпътуване 4 %

Цената от 395 лв включва :

– 4 нощувки – 4 закуски в хотели 3* (2 – Будапеща, 2 във Виена);

– транспорт и транспортни разходи с автобус 3 * ;

– екскурзоводско обслужване и водач от фирмата;

Цената не включва:

– медицинска застраховка (около 7 лв на човек при 5000 ЕВРО покритие, за клиенти над 65 год. има оскъпяване);

– вечеря – виенски шницел – по желание срещу долпащане 12 Евро;

– вечеря – унгарски гулаш – 6 евро;

– доплащане за самостоятелна стая 30 % от пакетната цена;

– разходка с корабче по Дунав – 14 евро;

– концерт по желание – 25 евро;

– музейни такси (по желание) – за ориентировъчни цени виж МУЗЕИ.

Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.

ОТСТЪПКИ: – деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена; – студенти и пенсионери, за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена; – записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат =>2% отстъпка от пакетната цена.

Могат да се ползват само два вида отстъпки!!!

 

1 ден Отпътуване от Международна автогара „Сердика” в 8:00 ч. Пътува се през Сърбия и Унгария. Вечерта пристигане в Будапеща. Вечеря по желание унгарски гулаш (6 евро). Нощувка в Будапеща.

2 ден Закуска. Отпътуване за Виена. Туристическа обиколка на Виена (автобусна ) с местен екскурзовод на български език с разглеждане на малкия ринг и историческия център – статуята на генерал Радецки, Паметниците на Гьоте и Шилер, Парламента, Кметството, Борсата, Университета, Дантелената катедрала, Операта, стария град с Операта, Двореца Белведере, Двореца Шьонбрун (градините), новия квартал на Виена до Дунава, Ексцентричните къщи на Хундертвасер, Пратера с най-старото Виенско колело,  Позлатената Статуя на Щраус и Цветния Часовник. Пешеходната разходка е с разглеждане на Стария град с паметника на Мария Тереза с Природонаучния и Историческия музеи до него, Катедралата Св. Стефан, Грабена със Статуята на Чумата, Двореца на Хофбургите. Нощувка във Виена.

3 ден Закуска.  Свободно време за музеи и възможност за посещение на Двореца Шьонбрун. Вечеря по желание – виенски шницел -около 12 Евро. Концерт в Бароков дворец – Моцарт, Щраус и балет (по желание около 25 евро). Нощувка във Виена.

4 ден  Закуска. Свободно време за музеи или шопинг в моловете около Виена. Следобяд отпътуване за Будапеща. Разходка по Дунав с корабче по желание при мин. 30 човека (14 евро). Нощувка в Будапеща.

5 ден Закуска Кратка туристическа обиколка в Будапеща, с местен екскурзовод на български език, в новосъздадената през 1873 г. столица Будапеща, обединяваща трите града Обуда, Пеща и Буда – културно, политическо, интелектуално и търговско сърце на Унгария. Качвайки се на хълма Буда ще видите гъсто застроено с готически, барокови и ренесансови къщи плато, увенчано от великолепния кралски дворец, където е властвал крал Матиаш през XIVвек. Ще видите рибарския бастион – изумителна покрита тераса надвесена над Пеща и Дунав. Тук е и старинната църква на Матиаш с нейният характерен покрив от цветни керемиди. От хълма Буда се открива великолепна панорама към река Дунав с нейните 8 моста, като най-красивият и стар е Верижният мост. Най-впечатляващата сграда е неоготическият импозантен Парламент; Базиликата “Св.Ищван” – един от символите на Будапеща; Операта – неоренесансово съкровище от 19ти век.; унгарският Национален музей – строга класическа сграда; най-голямата Синагога в Европа. Най-големият булевард Андраши завършва на Площадът на героите с паметника на хилядолетието. Тук са статуите на великите владетели на Унгария. Тук са и музеите в изумителни сгради. Зад площада продължава градския парк със замъка Вайдахуниад, зоопарка, цирка, лунапарка. Продължаване за България. Пристигане в София преди полунощ.

 ТАЗИ ПРОГРАМА Е ПРОДУКТ НА “АЛЕГРА ВИ ТУР”.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

– По всички автобусни програми има възможнст за тръгване от Бургас, Сливен, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Русе, Плевен и Велико Търново (срещу доплащане);

– Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт. Фирма „Алегра Ви Тур“ Ви съветва при наличност на два документа лична карта и задграничен паспорт по време на провеждане на екскурзията да носите със себе си и двата документа и да ги съхранявате на две отделни места.

– Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни. 

– Срок за записване: до запълване на свободните места.

– Начин на плащане: аванс в размер на 30 % от пакетната цена за автобусен вариант и 50 % при самолетен вариант  на човек при записване, доплащане до 15 работни дни преди датата на отпътуване.

– Възможно е в някои от хотелите да изискват такса при напускане или настаняване в хотела, тарифата се определя според категоризацията в съответната държава. Таксата се заплаща на рецепция или от водача преди настаняване.

– Всеки има право да ползва до две отстъпки: ранни записвания към съответната програма ако има + 1 от стандартните или 2 от стандартните.

– деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;

– студенти, пенсионери и за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;

– Записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат => 2% отстъпка от пакетната цена

– Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.

– Туроператорът препоръчва на своите клиенти да носият в себеси  от месната валута в съответните градове когато пътуват.

– Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.

– Агенцията си запазва правото за промени в последователност на изпълнение на програмата.

– Минималния брой за осъществяване на пътуването е 35 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.

– Пътуванията се заплащат в български лева или евро/ по курса на БНБ към деня на плащане/.

– Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 дни преди датата на отпътуване.

– При самолетните програми, когато се ползват полети на WIZZ air  цената на чекирания  багаж или голям салонен багаж може да се каже в деня на резервацията. В някои от програмите има възможност багажа да бъде даден по-рано и изпратен с автобусната група. Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен, закъснял или откраднат багаж. Информация за условията за багаж може да видите в  WIZZ air

– На програмите с включен самолетен билет, пакетната цена може да претърпи промени в зависимост от

цената на самолетния билет.

– По чл. 42 от ЗТ застраховката е направена в „ОЗК № 0703-160-2014-00002.