Италия и Плитвишки езера – Alegra Vi Tur

1
Добави коментар
alegravitur
alegravitur

Италия и Плитвишки езера

 

Цена от: 355 лв.

Маршрут: София – Загреб- Плитвишки езера – Венеция – Верона – Падуа -Болоня – София Продължителност: 5 дни/ 3 нощувки Транспорт: автобус Дати : 

04.05.2016-08.05.2016

20.07.2016-24.07.2016

02.09.2016-06.09.2016

21.09.2016-25.09.2016

 

Отстъпки за ранни записвания:

5 месеца преди датата на отпътуване 10 %

4 месеца преди датата на отпътуване 8 %

3 месеца преди датата на отпътуване 6 %

2 месеца преди датата на отпътуване 4 %

Цената от 355 лв. при група от 35 човека включва:

 – 3 нощувки + 3 закуски в хотели 3 *( 2 – районана Венеция; 1 –  Загреб)

 – транспорт и транспортни разходи с автобус 3 * ;

 – екскурзоводско обслужване и водач от фирмата;

Цената не включва:

– медицинска застраховка (около 6 лв на човек при 5000 ЕВРО покритие, за клиенти над 65 год. има оскъпяване);

 – сити такси за хотелите около 1 евро на нощувка, заплаща се на място;

 – корабче от Пунта Сибионе до Венеция през Мурано и Бурано- 25 евро включва: двупосочен билет, паркинг, вход Венеция;

– Екскурзия до Верона – с бонус отбиване в Падуа – Болония – 30 евро;

– вход за Плитвешки езера 25 евро;

– доплащане за самостоятелна стая – 30 % от пакетната цена;

– музейни такси (по желание) – за ориентировъчни цени виж МУЗЕИ.

Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.

ОТСТЪПКИ: – деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена; – студенти и пенсионери, за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена; – записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат =>2% отстъпка от пакетната цена

Могат да се ползват само два вида отстъпки!!!

 

1 денТръгване от Бургас, Сливен, Хасково, Пловдив Пазарджик (срешу доплашане).Тръгване в 10:00 ч от международна автогара Сердика- София. Нощувка в Загреб.

2 ден Закуска.  Отпътуване за Плитвишките езера – тюркоазените очи на Хърватска. Разходка  около 2- 3 часа из най-известния национален парк на Хърватска. Той представлява 16 езера свързани чрез 56 водопада, които са се образували между планинските масиви. Системата условно се разделя на горни и долни езера. Долните езера лежат върху варовити скали и образуват малки водопади.  Прдължаване за Венеция през известиния луксозен курорт Опатия. Нощувка в района на Венеция.

3 ден Закуска. Екскурзия по желание (30 евро) до Болония и Верона. Бонус отбиване в Падуа – столица на провинцията Падуа и икономически и комуникационен център в автономния регион Венето. Разглеждане на центъра на града – пл. “Сан Антонио” с базиликата “Сан Антонио” или е позната също като Ил Санто, конната статуя на венецианския генерал Еразмо Гатамелата, която е  изработена от Донатело, и пл. “Прато де ла Вале”. Продължаване за Верона сразглеждане на   Арена ди Верона, къщата на Жулиета, пл. „Бра”, пл. „Ербе”, пл. Синьория. Свободно време.Отпътуване за Болония Посещение на фонтанът на Нептун; площад “Маджоре”; базиликата “Сан Петронио”; и двете кули – символ на града – 2 часа разходка. Нощувка в района на Венеция.

4 ден Закуска. Разходка до о-в на венцианското стъкло -Мурано и острова на дантелата Бурано. Продължаване за Венеция – един от най-красивите градове на Европа. Качване на корабче от Пунта Сибионе (25 евро включва: двупосочен билет, паркинг, вход Венеция + островите Мурано и Бурано) и слизане след 40 мин. на най-прекрасният площад във Венеция – Сан Марко, около който е възникнал целия великолепен архитектурен ансамбъл. С местен екскурзовод ще видите неповторимия храм Сан Марко – някогашен център на духовния, религиозния, исторически живот на венецианци. До него ще видите Часовниковата кула и оформящите площада представителни сгради на новата и старата Прокурации. Срещу храма е 98.6 метровата камбанария, където Галилео Галилей е показал за пръв път изобретения от него телескоп. До камбанарията се намира забележителното творение на Сан Сорино – Библиотеката. Срещу Библиотеката ще видите и двореца на Дожите – най-представителното здание във Венеция, героична поема създадена от камък и багри, свързан с Моста на Въздишките. В края на малкия площад Пиацета ,оформящ се между Библиотеката и двореца на Дожите, ще видите двете колони донесени от Сирия или “последен акорд от каменната симфония обкръжаваща най-прекрасния площад на Венеция”. Разходката ще продължи по малките улички, старинните малки мостове и безброй канали, които ще Ви заведат до друг символ на Венеция – моста Риалто, един от най-живописните мостове в света. Тук завършва пешеходната разходка и започва Вашето свободно време.  По желание можете да се качите на корабче наречено “вапoрето” по Канале Гранде. Вечерта отпътуване за България. Нощен преход

5 ден Закуска. Пристигане в София преди обeд.

 

ТАЗИ ПРОГРАМА Е ПРОДУКТ НА “АЛЕГРА ВИ ТУР”.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

– По всички автобусни програми има възможнст за тръгване от Бургас, Сливен, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Русе, Плевен и Велико Търново (срещу доплащане);

– Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт. Фирма „Алегра Ви Тур“ Ви съветва при наличност на два документа лична карта и задграничен паспорт по време на провеждане на екскурзията да носите със себе си и двата документа и да ги съхранявате на две отделни места.

– Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни. 

– Срок за записване: до запълване на свободните места.

– Начин на плащане: аванс в размер на 30 % от пакетната цена за автобусен вариант и 50 % при самолетен вариант  на човек при записване, доплащане до 15 работни дни преди датата на отпътуване.

– Възможно е в някои от хотелите да изискват такса при напускане или настаняване в хотела, тарифата се определя според категоризацията в съответната държава. Таксата се заплаща на рецепция или от водача преди настаняване.

– Всеки има право да ползва до две отстъпки: ранни записвания към съответната програма ако има + 1 от стандартните или 2 от стандартните.

– деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;

– студенти, пенсионери и за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;

– Записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат => 2% отстъпка от пакетната цена

– Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.

– Туроператорът препоръчва на своите клиенти да носият в себеси  от месната валута в съответните градове когато пътуват.

– Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.

– Агенцията си запазва правото за промени в последователност на изпълнение на програмата.

– Минималния брой за осъществяване на пътуването е 35 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.

– Пътуванията се заплащат в български лева или евро/ по курса на БНБ към деня на плащане/.

– Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 дни преди датата на отпътуване.

– При самолетните програми, когато се ползват полети на WIZZ air  цената на чекирания  багаж или голям салонен багаж може да се каже в деня на резервацията. В някои от програмите има възможност багажа да бъде даден по-рано и изпратен с автобусната група. Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен, закъснял или откраднат багаж. Информация за условията за багаж може да видите в  WIZZ air

– На програмите с включен самолетен билет, пакетната цена може да претърпи промени в зависимост от

цената на самолетния билет.

– По чл. 42 от ЗТ застраховката е направена в „ОЗК № 0703-160-2014-00002.

  

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДЕСТИНАЦИИТЕ: Загреб – Плитвички езера – Венеция – Верона – Падуа -Болоня ЛЮБОПИТНО!!!

Верона – градът е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Сред забележителностите на Верона е живописният площад „Ербе” в центъра на града. В централната част се намират също Търговският дом (1301 г.), градската управа (Ратуша), 83-метровата кула на Ламбертите (1172), наричана още Кулата с камбаните, както и готическият фонтан на Веронската Мадона от 1368 г.

Амфитеатърът е създаден през I век от н. е. На него са се водели гладиаторски борби и рицарски турнири. Побира 20 000 зрители. На сцената на Арена ди Верона са пели известните български оперни певци Николай Гяуров, Гена Димитрова и Райна Кабаиванска. Оперният сезон ежегодно привлича над 500 000 италианци и чужденци. Къщата на Жулиета, строена през XIII век, се намира в близост до площад „Ербе“. Била е собственост на рода Капулети. Във вътрешния двор на къщата се намира скулптура на Жулиета, направена от бронз. Може да се види и прочутият балкон, от който Жулиета се е виждала със своя любим Ромео. Къщата на Ромео също е в готически стил, построена е през XIV век.

Площад на Синьорията В центъра на площада може да се види скулптура на Данте Алигиери, изработена от скулптора Уго Занони. Там се намират Дворецът на правосъдието и Дворецът на градския съвет.

Базиликата „Сан Зено“ – уникална с олтарения си триптих и камбани от средата на XI век, в нея са погребани мощите на св. Зенон, покровителя на Верона. Базиликата „Св. Анастасия“ – сред най-големите храмове във Верона.