iPhone през годините: колко много се е променил

1
Добави коментар
pomagai
pomagai

Раждането на СуперТелефонът

Беше Януари 2007, когато Стив Джобс излезе на сцената на Moscone Center в Сан Франциско, за да обяви раждането на iPhone, който влезе в продажба по целия свят-късно същата година.

От този момент нататък, сензорните екрани, приложенията и дигиталните медии, бяха напълно променени завинаги. Това печели и статия в нашият сайт със статията iPhone през годините, която има за цел да Ви покаже колко иновации има в този така малко променяш се телефон на външен вид.

iPhone 2G (първа генерация)

Стартира: Юни 2007 г. (САЩ), Ноември 2007 г. (Европа)

Стив Джобс представи iPhone като три устройства в едно: сензорен екран IPOD, революционен мобилен телефон, както и наистина мобилен уеб браузър.

Сега имаме сензорни екрани, цифрово възпроизвеждане на мултимедия и уеб достъп, но през 2007 г., iPhone е различен от всичко, което бяхме виждали. Неговият 3,5-инчов екран, имаше 320 х 480 пиксела резолюция (един от най-добрите за времето си), с 2-мегапикселова вградена камера и  8GB памет.

Приложения от други разработчици все още не бяха допуснати на „iPhone OS„. Трябва да отбележим, че въпреки някои недостатъци, телефонът е „промени пейзажа на мобилните устройства … мултитъчът ще бъде модел за взаимодействие в бъдеще„.

iPhone 3G (втора генерация)

Стартира: Юли 2008

Високоскоростна връзка беше голяма новина през 2008 г., което е и причината за второ поколение iPhone 3G, включен и в неговото име (по-скоро объркващо, тъй като това е второто поколение iPhone). Той също така донесе със себе си по-тънка форма, пластмасов гръб и – важното – подкрепа за наскоро стартиралият App Store.

Моделът на магазина за приложения работи толкова добре сега, че ще го намерите във всичко от Вашият смарт TV, лаптоп Windows 8, както и промяната помогнала на телефона на Apple наистина да започне революция в телефоните. И така ерата iPhone започна сериозно.

iPhone 3GS (трета кгенерация)

Стартира: Юни 2009

Новият iPhone 3GS бе разгледан като разочароващ към момента, но погледнете детайла и различната картинка: както и по-високата производителност, новият телефон предлагат по-добра 3.2MP камера (която може да записва видео, както и да правите снимки ), допълнителни възможности за съхранение и гласов контрол (предшественик на Siri).

Дисплеят е същият 3,5-инчов 320 х 480 екрана, и външния вид на устройството, останал непроменен от 3G модела. Можем да похвалим и то много възможностите на мултимедията и интернет функциите, качеството на разговорите и животът на батерията – това е първата от повече итеративни актуализации за iPhone, но направи достатъчно, за да запази потребителите щастливи.

iPhone 4 (четвърта генерация)

Стартира: Юни 2010

Ако 3GS е малък ъпгрейд, iPhone 4 е сериозна стъпка нагоре – нов, плосък дизайн с интегрирана антена (макар, че имаше спорове за това как се държи устройството), с висока резолюция Retina дисплей (640 х 960 пиксела ), който показа на останалата част на света как се прави и по-добра 5MP камера (с участието на запис на видео в HD формат), но върха са вътрешните подобрения в производителността.

Всички бяха със сигурност впечатлени, въпреки някои резерви по отношение на високата цена, но въпреки това е интригуващо, да видите рекорден брой хора които се редят на опашки за да имат новият iPhone.

iPhone 4S (пета генерация)

Стартира: Октомври 2011

Apple отново извади „S“ за петото поколение, което показва незначителнен ъпгрейд и не е правен основен „ремонт“ на телефонът.

Дизайнът на iPhone 4S е един и същ, но вътре вече има Apple A5 процесор, значително подобрени графични възможности и 8-мегапикселова камера с 1080p видео запис. iOS е развиваща се със същата скорост както хардуера, разбира се, и Siri започва живота си с iPhone 4S.

Подобренията са достатъчни, за да ни убедят да го опишем като, най-доброто нещо което Apple е създал някога, но това естествено само до този момент през 2011. Има още много изненади през следващите години.

iPhone 5 (шеста генерация)

Стартира: Септември 2012

След шест поколения телефони, Apple най-накрая реши, че е време да се развихри с размера на екрана.

При 20% по-лек от своя предшественик iPhone4S, през 2012 г. iPhone прие 4-инчов екран, работещ на 640 х 1136 пиксела. Има много бизнес вид както обикновено по отношение на дизайна и възможностите си.

Най-голямата забележка беше старата операционна система на iPhone 5, но с IOS 7 който беше представен на 18 септември 2013 година този въпрос е разрешен и ще зарадва редица iPhone 5 потребители, които имат телефонът в продължение на почти една година.

iPhone 5S/5C (седма генерация)

Стартира: Септември 2013

Голямата стъпка в седмия етап на еволюцията на iPhone беше пристигането на iPhone 5C, малко по-евтин, леко пластмасов, който трябваше да помогне в битката с Android в натоварения мобилен пазар.

Пластмасовият гръб и по-голямата батерия, на iPhone 5C, е еднакъв с характеристиките на iPhone 5 – който бе пенсиониран да даде път на двата нови телефона.

Що се отнася до флагмана iPhone 5S, той със същият дизайн като iPhone5, но под обвивката се крие: повече мощност, по-добра камера и четец на пръстови отпечатъци, скрит под Home бутона. Най-големите промени са в IOS 7, най-радикалната реконструкция на мобилната операционна система, след показването на App Store през 2008 година.

iPhone 6/6 Plus (осма генерация)

Стартира: Септември 2014

След по-малките промени, които дойдоха с iPhone 5C и iPhone 5S, Apple е отново в разгара си към революция със следващото поколение, тъй като iPhone 6 и iPhone 6 Плюс донесе най-големите промени в дизайна и функциите.

Най-впечатляващата промяната на Iphone-ите от осмото поколение поставя размера на екрана, с дисплея на iPhone 6 скача от iPhone 5’S от 4 инча до 4.7 инча. Apple също вдигна резолюцията от 1136 х 640 от предишните Iphone-и до 1334 х 750. Това означава, че по-големият екран все още има висока плътност на пикселите 326ppi, така че качеството на изображението е изключително остро и с много детайли.

Както подсказва името, на iPhone 6 Плюс има още по-голям екран, с огромен 5.5-инчов дисплей, отбелязвайки първия набег на Apple на пазара на фаблети. iPhone 6 Плюс също имам резолюция и висока разделителна способност, 1920 х 1080. С плътност на пикселите на 401ppi, не само, че iPhone 6 Плюс има най-голям екран от всички iPhone-и някога, но също така има най-ясните цветове и детайли.

iPhone 6 и iPhone 6 Плюс  вече нямат остри ръбове в дизайна, който е бил с iPhone в продължение на четири поколения, в полза на по-ергономично харесвано шаси и дисплей който криви заедно със заоблените ръбове и ъгли.

Двата телефона разполагат с метални гърбове, и според нас те се взаимстват много от дизайнът на IPAD Air, което води до един продукт, който изглежда и се чувства наистина луксозен.

Друга голяма промяна е, че след увеличението на размерите на екраните и съответното увеличение на размерите на телефоните, бутонът за включване, сега е в дясната страна на устройствата за по лесен достъп.

Заедно с пускането на iPhone 6 и iPhone 6 Plus, дойде и iOS 8, които съдържа голяма част от естетиката на IOS 7 и са въведени някои спретнати нови функции.

iPhone 6S/7 (девета генерация)

Стартира: Септември 2015

Какво ще се случи ще научим на 9.09.2015 години, но сме почти сигурни, че ще видим новият iPhone 6S а не изцяло обновен iPhone 7. Но никога не знаем с какво ще ни изненадат Apple след толкова много революции в последните години от тяхна страна