LG G5 кога да го очакваме, цена, характеристики и слухове

1
Добави коментар
pomagai
pomagai

LG G5 е може би един от най-очакваните телефони за началото на 2016. Предишните модели на корейският производител бяха изключително добре приети. LG вече потвърди, че устройството ще бъде пусната в MWC-късно този месец. Ето какво знаем досега за LG G5.

LG G5  дата на излизане и цена

Датата на излизане на LG G5 е потвърденa от компанията и тя е февруари 21. На 3 февруари, LG, издаде, анимационни покани за събитието, което ще се проведе на MWC (Mobile World Congress)2016. Събитието ще се проведе в 14:00 часа. Ще бъде в Барселона,  така че проверете отново по-късно този месец за всички детайли.

Цената не е потвърдена все още, но LG G4 струваше само малко повече от своя предшественик, G3, и ние се надяваме, че тази тенденция ще продължи и с G5. Ако това стане, G5 е вероятно да струва малко по-малко от най-близките си конкуренти на пазара.

LG G5 Спецификации

Подробности за G5 спецификациите на са оскъдни, но има няколко слуха.  Reddit юзър публикува спецификациите на LG G5 на 23-ти Декември 2015. Постът предполага, че LG G5 ще има 5.3-инчов екран, металнен корпус, слот за микро СД карта, 3 GB RAM, а Snapdragon 820 процесор и двойна задна камера. Ако всичко е вярно изглежда като машина която заслужава внимание. По-късно изтече информация, от Droid Life, която твърди, че двете камери са 16 и 8 MP (повече за това по-долу).

Това е в разрез с предишния доклад, който дойде от phoneArena.com в началото на декември, че дисплеят ще бъде номер едно QHD 5.6-инчов.

LG G5 дизайн

„Надежден източник“ от Китай пусна Walla с диаграми на новият дизайн на LG G5, който не е много по различен от своите предци в редица неща. Изглежда ще бъде по-голям, отколкото G4, но незначително и контролът на звука е бил преместен от задната част на устройството, за да участва в по-традиционния пп подреждането начин от страни на устройството. Бутонът за захранването, обаче, остава на гърба, под обектива на камерата.

В успоредните линии на горната и долната част на задната страна на устройството силно подсказват за метален дизайн.

Droid Life се сдобива с поредица от снимки, източникът им твърди, че снимките са прототип на телефона. Устройството е в кутия, което прави всяка справедлива оценка трудна, но двойната камера и поставянето на скенер за пръстови отпечатъци се виждат по направените кръгове.

Източникът също така даде някаква информация относно спецификациите, като посочва, че двете камери са 16 и 8 MP. Звукът се е преместил от задната на устройството, което, отново, се вписва с ранно изтеклите снимки.

LG G5 функции

В LG G4 е липсваха редица ключови функции, включително отключване с пръстови отпечатъци и Type-C USB порт, така че ние бихме искали да видим тези сред функции сред функциите на LG G5. Но може ли от LG да отидат дори по далеч от това в новият модел ? Според слуховете, G5 ще разполага с ирис скенер, който за първи път в историята на мобилните устройства. Предполага се, че LG работи с биометричните данни на фирмата Irience да се направи сканиране на ириса функционален през първата половина на 2016 г. Предполага се, че  може да бъде готов навреме за G5. Ако слуховете са верни, това би могло да бъде най-новата в дългата поредица от иновации, които често са поставяли LG пред техните конкуренти. Ирис скенер, докато другите големи фирми използват пръстови скенери би било наистина една крачка напред за LG в иновативният свят. Вие развълнувани ли сте за LG G5 ? Какви функции бихте искали да видите ? Кажете ни в коментарите.