Как ни влияят цветовете?

2
Добави коментар
biomall
biomall

Цветовете са нещо прекрасно, нещо което променя иначе ужасно сивия живот. Замислете се, какъв би бил света ако цветовете ги нямаше? Доста грозноват и потискащ нали? Знаете ли, че цветовете влияят на психиката и здравето? От следващите няколко реда, може да се информирате, как точно се случва това. Разберете как помага на организма Вашият любим цвят.

Какво влияние оказват различните цветове?

Червено

Да започнем с един много красив и приятен цвят – този на кръвта. Той кара хората да се чувстват по-жизнени и енергични, което е добре за по-флегматичните хора. Също така червеният цвят облекчава температурата и повишава кръвното налягане. Нещо много любопитно е, че природата се е погрижила по изключителен начин за нас. Плодовете и зеленчуците обагрени в червено, предпазват от рак на гърдата. А тези оцветени в червено-лилави нюанси като гроздето са полезни за сърцето.

Розово

Спряганият за типично момичешки цвят, лекува депресии. Затова се препоръчва за спални и детски стаи. Розовият цвят е много нежен и симпатичен, и те кара да се отпуснеш.

Синьо

Небесният цвят също се препоръчва за детски стаи. Той се бори с безсънието и безпокойството, така Вашите прекрасни дечица ще могат да спят спокойно. Друг интересен факт е, че синьото има антисептично действие и облекчава главоболието. Проведен тест показал, че този цвят намалява агресията в хората.

Зелено

Зеленото има успокояващо действие. Това е и причината да се чувствате по-добре и по-малко напрегнати сред природата. Също така тревистият цвят има благоприятно въздействие върху кръвното и сърдечно съдовата система. Растенията като спанак, броколи и грах се борят срещу пердето на очите.

Оранжево

Оранжево небето, оранжево морето… Този вече възпят цвят увеличава апетита и подпомага зрението. Не случайно морковите са изключително полезни за очите, а плодовете с този цвят съдържат витамини полезни за кожата.

Жълто

Жълтите нюанси стимулират храносмилателната и нервната система. Този цвят увеличава продуктивността на паметта.

Бяло

Няма как да пропуснем белия цвят. Бялото е символ на чистотата, уюта и спокойствието. В повечето случай хората са щастливи при появата на снега, стига да не са с летни гуми. Природата отново е показала, че няма равна и е създала лек, в бял цвят, срещу много страшна болест. Продуктите като лук, чесън, мляко и праз предпазват организма от образуването на злокачествени тумори. Направени са проучвания, които показали че лекарствата в топлата гама са много по-ефективни от останалите. Всеки цвят влияе по различен начин върху нашият организъм. Трябва да се внимава, в какви цветове се боядисват стаите, изберете нюанси, които ще Ви карат да се чувствате уютно.