Турция най-после си призна: Местан е нейният агент в България

1
Добави коментар
mignews
mignews

Турция си призна – Лютви Местан е агентът на режима на Реджеп Тайп Ердоган в България. Турската държава застана плътно зад сваления лидер на ДПС, който в реч в парламента приветства свалянето на руския изтребител.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът Делян Пеевски са със забрана да влизат в Турция, стана ясно днес. Причината е речта на Доган по време на новогодишното тържество, на която почетният лидер разкритикува протурската политика на Местан.

„Във връзка с отправени към Посолството на Република Турция питания относно публикуваната от турски медии новина за наложена забрана за влизане в Турция на  бившия лидер на Движението за права и свободи (ДПС) Ахмет Доган и депутата Делян Пеевски, бихме искали да потвърдим, че забраната е факт“, гласи официалното съобщение на посолството.

Новината бе публикувана тази сутрин  от водещия турски всекидневник „Сабах“, който е близък до президента Реджеп Тайип Ердоган.

Медиата цитира телевизия Star, според която мярката срещу Доган е наложена заради “ антитурските му позиции след кризата с руския самолет“. Двете медии припомнят, че Лютви Местан, който към момента на инцидента със сваления руски боен самолет Су-24 още бе лидер на Движението за права и свободи, е бил изключен около месец по-късно след реч на Доган.