Мая Манолова погна Топлофикация!

1
Добави коментар
slavchev
slavchev

Омбудсманът Мая Манолова поведе открита война с „Топлофикация” и ще се бори за тоталното отпадане на хонорарът на юристконсултите, когато дружеството тръгне по съдебен пот да си събира невзети задължения. „Безспорно изявлението на председателя на Общинския съвет на Столична община Елен Герджиков е една малка стъпка в правилната посока. Но една много малка, толкова малка, че бих я нарекла имитация или направо замазване на очите, ако не знаех, че буквално до преди дни ръководството на „Топлофикация” не даваше и дума да се каже за пипане на юрисконсултските възнаграждения, които събират.

Добре е, че Елен Герджиков е разбрал и призна, че събирането на тези такси е нечестно и несправедливо по отношение на клиентите на „Топлофикация”. Но тъй като няма половин справедливост или частична справедливост, истинското решение е пълният отказ на „Топлофикация” от тези юрисконсулски възнаграждения”, обоснова се Манолова.

Тя обясни, че става въпрос за една такса, която се присъжда в съда във вид на съдебни разноски единствено и само в случаите, в които страната по делото реално е извършила тези разноски.

„Топлофикация” не плаща на своите юрисконсулти тези юрисконсулстки възнаграждения, защото тяхната заплата е включена в цената на топлоенергията. Така че получаването на тази сума от клиентите, е неоснователно обогатяване на гърба на бедните потребители”, посочи Манолова.

Тя отбеляза, че по този начин абонатите плащат два пъти, а е крайно време „Топлофикация” да си отговори дали е дружество, което дава топлина в София, или е юрисконсултстка кантора.

Мая Манолова погна Топлофикация! 5.00/5 (100.00%) 1 глас(а)