Скандал в студиото на bTV, Филип Цанов избяга, защото Хекимян не е чел „Робинзон Крузо“?

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: кадър bTV

Това е последният път, когато влизам в студио с водещ, който даже не е чел „Робинзон Крузо“, каза шефът на „Природата за хората и регионите“ Филип Цанов преди да напусне студиото

 

Само оставете микрофона, защото имате навика да вземате някои неща явно, провикна се след него Антон Хекимян

 

Лют скандал нажежи страстите в студиото на bTV, след като председателят на антиприродозащитна организация „Природата за хората и регионите“ Филип Цанов се похвали, че е чел „Робинзон Крузо“, „Винету“ и „Синовете на великата мечка“.

 

„Темата за планините е сериозна и човек трябва да е подготвен, за да я дискутира. Знаете ли какъв е големият проблем? Това е последният път, когато влизам в студио с водещ, който даже не е чел „Робинзон Крузо“.

 

Една тема, която е доста сериозна, мащабна и касае живота и битието на 500 – 600 хиляди хора от планинските региони, я профанизирате.

 

„Не изглежда сериозно да се държите по подобен начин. Не ви отива като възрастен човек. На колко години сте?“, попита Антон Хекимян.

 

„На 58 съм. Чел съм „Робинзон Крузо“, отговори Цанов. „Искахме да водим нормален дебат, но провалиха всичко. Те не са виновни. Изкарват си някакви пари. Гледат гъски, лешояди, лалугери и вземат милиони. В профанския разговор бях до тук“, каза шефът на „Природата за хората и регионите“, преди да се изнесе от студиото. 

 

Само оставете микрофона, защото имате навика да вземате някои неща явно, провикна се след него водещият.

 

Владимир Каролев се включи в разговора по телефона, за да коментира зрелищните събития по време на кръглата маса за развитието на планинския туризъм вчера, при която кметът на Банско Георги Икономов и Каролев влязоха в шумен спор с екоактивисти, дошли, за да изразят своя протест.

 

Юристът във WWF България Любомир Костадинов, чийто таблет за кратко беше взет от министерския съветник, заяви, че такива протести имало навсякъде. „Попречихме за няколко минути, това не е драма. Дойде охраната, помолиха ни, напуснахме. Но поведението на кмета (Икономов – б.ред.) е малко ориенталско“, посочи Костадинов, според когото проблем е била невъздържаната реакция на опонентите им.

 

„Юристът лъже, не съм го пипнал за ръкава, има видео. Преди малко излъгахте, че са ви обиждали министрите. Това беше едно партийно мероприятие. Има едно момче, Андрей Ковачев – кандидат кмет за София на „Зелените“. Може да попитате който си искате хижар, ходи ли Каролев по планините и чисти ли, и тези дали ходят. Това е една група, която събира пари от псевдозелени проекти и не иска да се развива ски туризмът в Банско“, каза пък Владимир Каролев.