Почина легендата от САЩ“94 Трифон Иванов | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

IN MEMORIAM
Почина легендата от САЩ“94 Трифон Иванов
Смъртта е настъпила около 10.00 ч. тази сутрин след масиран инфаркт

13 Февруари 2016 12:16
0

принтирай

|

текст

Тази сутрин е починал един от най-великите български футболисти – Трифон Иванов. Тъжната новина бе потвърдена пред „Нова телевизия“ от кмета на Самоводене Николай Милаковски.

Около 10 часа часа внезапно се почувствал зле и припаднал  в дома си във великотърновското село Самоводене. Иванов се свлякъл пред очите на жена си. Тя незабавно позвънила на кмета на селото Николай Милаковски, който сигнализирал на тел.112.  Той тръгнал към къщата на футболиста, но когато пристигнал, той вече бил издъхнал.

Пристигналият на място лекарски екип да констатирал смъртта му: масиран инфаркт.

Той имаше сърдечни проблеми и получи инфракт и през лятото на миналата година. През август той бе приет по спешност в търновската болницата със силни болки в сърдечната област. Направена му бе коронарография. Сложен му бе стент, защото се оказа, че има запушване на дясната коронарна артерия.  Тогава Трифон Иванов бе стабилизиран и изписан от кардиологията.

Българският футболен съюз потвърди новината, че 50-годишна възраст е починал един от най-големите български футболисти Трифон Иванов.

Трифон бе част от златните момчета от САЩ през 1994 г., направили горди всички българи и предизвикали спонтанни радостни шествия в цялата страна.В последните години Трифон заемаше поста председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново. 

Трифон Иванов ще остане в историята на българския футбол като един от най-добрите защитници – Футболист №1 на България за 1996 г., 3-кратен шампион на България с екипа на ЦСКА, а през 1996 г. става шампион на Австрия с „Рапид“ (Виена).

Има 77 мача с 6 гола за „А“ националния отбор на България, с който е бронзов медалист от световното първенство в САЩ през 1994 г. Паметен ще остане неговият гол във вратата на Русия на Националния стадион „Васил Левски“ на 10 септември 1997 г., с който България се класира за Мондиал’98.