Продължава гласуването за „Европейско дърво на годината“

1
Добави коментар
embaka
embaka

Две седмици остават до края на конкурса „Европейско дърво на годината”. До сега българският участник в надпреварата – вековният дъб от Дунавския парк на Силистра е събрал малко над 8 хиляди гласа и е на пето място от общо 15 предложения от различни европейски държави. Днес за пореден път от инициативния комитет в Силистра призоваха хората да гласуват за българското дърво.

В първите дни от конкурса, вековният дъб в Силистра водеше в класацията, но с течение на времето остана пети. Изпревариха ни предложенията на Унгария, Чехия, Испания и Полша. В оставащите две седмици можем да наваксаме и да покажем, че сме единни и активни, смятат от Инициативния комитет.

Нашата цел, която сме си поставили в тази кампания, е да направим така, че да обърнем и да акцентираме върху природата и всички онези природни феномени, които имаме в България. И искрено се надявам, че ще получим подкрепа от цялата страна.

Нужно е да се мобилизираме и аз се надявам, че много хора ще бъдат съпричастни към тази идея, за да се почувстваме наистина българи.

Днес по обяд привърженици на идеята раздаваха листовки и си направиха обща снимка под Стария дъб.

Гласуването става на интернет страницата на конкурса www.treeoftheyear.org или на фейсбук страницата „Стария дъб от Силистра“.