Фирмената сигурност е от изключително значение – Детективска агенция Инкогнито

1
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

Сигурността във фирмата Ви е от изключително значение. Кой друг освен Вас ще се погрижи за нея?! Например, ако изтече информация за някаква иновация, или наемете служител „подводница“ в своята фирма, или пък подпишете договор и едва след това разберете някои негативни неща за „партньора“ …, тогава, в повечето случаи вече е късно за реакция и може би сте обрекли бизнеса си!

Потърсете опитни консултанти и/или детективи преди да започнете нещо важно!

Ето няколко варианта, които да онагледят възможни ситуации.

Представете си, че Вашият бизнес тъкмо „прохожда“ и нямате пари за информационна система или за правна и финансова помощ.

Какво трябва да се направи тогава? Какво се препоръчва?

Предвидливият човек като разбере, че следобяд може да има гръмотевици и излиза от вкъщи с чадър още сутринта, а лековерният си казва: „Абе, точно днес няма да вали!“ Обикновено е така, нали?!

Така е и в бизнеса – Наивният казва: „Нали вече подписахме договор, как ще ме излъже?“, но практиката показва, че има много недоброжелатели или по-точно – предприемчиви „бизнесмени“ – измамници, които на Ваш гръб ще правят пари!

Как могат да се ограничат щетите от безхаберието или от прекаленото доверие?

Ами като направите проверка преди да подпишете договор. Вижте съдебните регистрации на партньора си, неговото бизнес минало, ликвидации, фалити, свързаните с него лица … Има консултанти, които ще ви направят необходимите справки, но най-добре да наемете детективи! Те ежедневно се занимават с подобни въпроси и знаят кое и как.

Бързината е по-важна от размера, но друг фактор е решаващият.

В бизнеса най-често не големите риби изяждат малките, а бързите изяждат бавните. Но и малките, и големите, непрекъснато ядат наивните и невнимателните. Ще се опитаме да бъдем полезни на тези, които не искат да бъдат мамени, т.е изядени. Как?

Решаваща е информацията На една „средностатистическа“ фирма, освен технологичната информация, необходима за конкретната производствена дейност, е необходима още нормативна информация и за фирмено разузнаване.

Нормативната информация е най-добре да се обработва от вашите щатни финансисти. Минимумът обем информация, който трябва да им осигурите, е – Държавен вестник и законите в актуално им състояние. Разбира се, говорим само за компютърните им версии.

Преди общуването с друга фирма е необходима предварителна информация. Нейното събиране и анализиране се нарича фирмено разузнаване от открити източници (Open Source Intelligence).

Добре е да направите проверка и за индиректно свързаните лица. Това са лица, чиито връзки не са явни и които са свързани помежду си през две или повече фирми. Този акт е много полезен преди поръчки или конкурси. Например: Политическа партия прави конкурс за правно-информационна система. Като проверите собствениците на фирмите за правен софтуер ще видите, че член на изпълнителното бюро на партията е съдружник със собственика на най-голямата от тези фирми. С 99% вероятност може да предположите, че този конкурс няма да го спечелите вие и че е най-добре да не хабите пари и нерви за участие.

Как с минимум разходи да купим максимум информация? Просто ни се обадете – ние ще ви обясним – 0888 400 413!