Стил и удобства в луксозна планинска къща

1
Добави коментар
Gran-Decor
Gran-Decor

Какво по-хубаво от уютен дом сред природата? Днес ще ви покажем една луксозна планинска къща, тип шале, която с намира в Алпите и носи красивото име Des Sens („Чувства“). Този модерен зимен дворец е истинско удоволствие за сетивата и притежава изключителен дизайн, съчетаващ пищност и удобства.

Преди да преминем през входната врата ще се насладим на обаянието на екстериора. Той се характеризира със солидна фасада, облицовка от дървени греди и колони, раздвижена покривна част, покрита веранда и елегантно джакузи под навеса.

Във вътрешността на тази луксозна планинска къща ще обърнем внимание на няколко основни елемента в избора на дизайн, допринасящи за съвършенството на интериора.

Стилът е модерен, с нежно изразено рустик присъствие, за което подсказват облицовките и дограмите от масивно необработено дърво. Луксозните бутикови мебели, величественото пиано в хола, декорациите от сребро, телескопът и кожените възглавници придават подчертан аристократизъм на обстановката.

Насърчаването на отворените площи при проектирането на този дом подсилва изобилието в пространствата. В комбинация със слънчевата светлина, навлизаща през големите прозорци, къщата изглежда наистина просторно. Особено впечатление прави елегантното съчетание на откритите и закритите части на къщата и всичко в интериора предразполага към релакс.

Цветовете в дома са нежни и натурални нюанси на бежово и кафяво. Ярки червеникави елементи разчупват монотонността на изчистените линии и носят страстен заряд. Гланцираните и лакирани повърхности придават изискана визия на част от мебелите и акцентите. Концепцията за свежи естествени тонове е следвана в обзавеждането както на хола и спалнята, така и в общите части и банята. Особено приятно и свежо изглежда работния кабинет в близост до кино залата на дома. Преходността на помещенията и липсата на врати създава допълнително усещане за свобода и уголемено пространство.

Осветлението в къщата е доста интересно. Приглушена светлина огрява всички части на помещенията. Малки и модерни осветителни тела, с насочваща функция, са разположени на неголеми разстояния едно от друго върху дървените облицовки на стените и таваните.

Камината, в сиви каменни плочи с формата на тухли, допълнително осветява площта наоколо и носи задължителната естествената топлина, присъстваща в подобен тип планински домове.

Асиметрията в помещенията и стъпаловидното разположение на стаите сами по себе си разчупват обстановката. Изчистените линии и еднотипната дървена ламперия са част от търсената елегантност.

Особено важни в интериорния дизайн са акцентите. Тук те са в умерени количества, но всеки е характерен и следва концепцията за стилното жилище. Плътен памучен килим в хола, мраморни плотове на масата, кадифени дамаски, кожени тапицерии, кристал, сребро и масивно дърво, в съчетание с кожените постели и масивните фигури на мечки допълват приказната визия на луксозния планински дом.

Този дом разполага още със салон за масажи, зала за билярд, винарско помещение, джакузи салон, голям басейн и фитнес зала. Насладете се на прекрасната му визия и стилни интериорни решения!

източник