Грами 2016: „Интел“ и Лейди Гага в памет на Дейвид Боуи (видео)

2
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Роботи, дигитален грим, роботи и интерактивни холограми бяха сред „магиите“, с които технологичният гигант подпомогна шоуто на Лейди Гага от церемонията

Седмица след като изпя американския химн преди Супербоула, Лейди Гага предизвика фурор и на сцената на наградите „Грами“. Тя отдаде почит на идола си Дейвид Боуи с откъси от негови хитове като Space Oddity, Heroes, Rebel Rebel и Let’s Dance, където с китарата си се присъедини и продуцентът на парчето Найл Роджърс, режисирал този сегмент от церемонията.

Виж още: Дейвид Боуи (1947-2016) в 15 факта и няколко вечни песни

Ключова роля в 7-минутното шоу имаха технологичните магьосници от „Интел“, които помогнаха на певицата да пресъздаде многоликия Боуи чрез интерактивна мултимедия, която откликва в реално време на всяко нейно движение и команда. Някои от технологичните чудеса, създадени специално за това изпълнение:

– Дигитална кожа

„Анимирано лице“, което позволява на Гага да покаже различните образи на Боуи чрез „дигитален грим“, прожектиран върху лицето й с мощността на процесор Intel Core от шесто поколение.

– Интерактивно видео

Лейди Гага има възможността да контролира появата си върху огромната LED стена чрез пръстен с Curie модул, който генерира ефекти в реално време при завъртане и определени жестове с китките и ръцете.

– Роботика

Пианото на Гага оживява с помощта на три роботизирани ръце, задвижвани с процесори Atom и „танцуващи“ в такт с музиката.

– Интерактивни холограми

Комбинация между пръстена с Curie технологията и холографски дисплеи й позволяват да генерира триизмерна холограма на музикалната легенда.

Източник: Интел