17 февруари – Звездни Рожденици

1
Добави коментар
Magazine.bg
Magazine.bg

Share Tweet Share Share Email

Michael Jordan – 53 Майкъл Джефри Джордан e роден на 17 февруари 1963 година в Бруклин, Ню Йорк, САЩ. Той е бивш американски професионален баскетболист, считан за един от най-великите играчи за всички времена. Висок е 198 см. От 1984 до 2003 (с прекъсвания) е играл в НБА. Известен е с прякора си „Въздушния“ заради високия си отскок. Чикаго Булс Майкъл прави своя дебют в професионалния баскетбол на 26 октомври 1984 г., отбелязвайки 16 точки срещу отбора на Уошингтън Бюлетс. В следващия си месец игра за Булс той в шест мача бележи повече от 30 точки. Същата година Джордан е избран в стартовата петица на Изтока в Мача на Звездите. Майкъл завършва сезона с 28 точки средно на мач и е избран за новобранец на годината. Следващият сезон обаче Джордан чупи своя глезен. Една болезнена и тежка травма, която го вади извън игрището за дълго време. Той се завръща на 15 март 1986 г.,в мач срещу Милуоки Бъкс. С неговото завръщане Чикаго Булс се класира за плейофите, но там те срещат Бостън Селтикс и въпреки че Джордан бележи рекордните 63 точки за един плейофен мач, Булс са отстранени. През сезон 1986/87 Джордан бележи 37 точки средно на мач и печели първата си титла за най-добър реализатор. През 1988 в звездния уикенд печели турнира на забивките за втори последователен път, както и наградата най-полезен играч в мача на звездите. През сезон 1988/89 година той бележи 32,5 точки средно на мач и печели своята трета титла най-добър реализатор на сезона. През сезон 1989/90 отново печели титлата най-добър реализатор на сезона. Чикаго обаче са отстранени отново от плейофите и не могат за пореден път да спечелят така жадуваната титла. Извън терена Извън терена Майкъл Джордан е едно от най-използваните лица в американската рекламна индустрия, рекламирайки продукти на Найк, Кока-Кола, Дженеръл Мотърс, Геторейд, Макдоналдс и др. Един от най-известните продукти на Найк е обувката Air Jordan (Въздушния Джордан), произведена за Майкъл Джордан и кръстена на прозвището му,като само за периода 2014-2015 брандът е донесъл на Майкъл около 100$ милиона. Той е тясно свързан и с анимационните герои на Уорнър Брос. Пикчърс, участвал е в няколко реклами с тях, както и в анимационния пълнометражен филм Космически забивки.През 2014 дялът му във Шарлът Хорнетс достига до сумата от $416 милиона и заедно с приходите от Найк превръща Джордан в първият спортист,спечелил 1 милиард долара. След като се отказва от професионалната си кариера започва да се занимава активно с бизнес. Закратко е съсобственик на баскетболния отбор Уошингтън Уизардс, в момента притежава част от друг отбор – Шарлът Бобкетс. Негова собственост е и голям американски отбор по мотоциклетизъм. Отскоро има и собствена модна линия, наречена просто Jordan. В свободното си време Джордан се отдава на страстта си към мотоциклетите и голфа.

Ed Sheeran – 25 Едуард (Ед) Кристофър Ширън е роден на 17 февруари 1991 г. в Хебдън Бридж, Англия. Той е британски певец, музикант и поет.

Billie Joe Armstrong – 44 Били Джо Армстронг е роден на 17 февруари, 1972, в Оукланд, Калифорния, САЩ. Той е вокалист, текстописец и китарист на пънк-рок групата Green Day и китарист на пънк-рок групата Pinhead Gunpowder.

Sasha Pieterse – 20 Саша Питърс е родена е на 17 февруари 1996 година в Йоханесбург, Южна Африка. Тя e американска актриса известна с ролята на Алисън Дилаурентис в сериала „Малки сладки лъжкини“.

Paris Hilton – 35 Парис Уитни Хилтън е родена на 17 февруари 1981 г. в Ню Йорк, САЩ. Тя е певица, актриса, модел, бизнесдама, писател, светска личност и една от наследниците на семейство Хилтън.

Joseph Gordon-Levitt – 35 Джоузеф Ленард Гордън-Левит е роден на 17 февруари 1981 г. в Лос Анджелис, САЩ. Той е американски актьор, режисьор, сценарист и продуцент, носител на награда „Еми“ и номиниран за две награди „Златен глобус“ и три награди „Сатурн“. Известни филми с негово участие са „500 мига от любовта“, „G.I. Joe: Изгревът на Кобра“, „Looper: Убиец във времето“, „Генезис“, „Черният рицар: Възраждане“ и комедийния сериал „На гости на третата планета“.

Michael Bay – 51 Майкъл Бей е роден на 17 февруари 1965 г. в Лос Анджелис, САЩ. Той е американски режисьор и продуцент, носител на награда „Сатурн“. Известни филми режисирани от него са „Лоши момчета“, „Скалата“, „Армагедон“, „Пърл Харбър“, „Лоши момчета 2“, „Островът“, филмовата поредица „Трансформърс“ и др.

Dominic Purcell – 46 Доминик Пърсел е роден на 17 февруари 1970 г. в Мърсисайд, Англия. Той е британо-австралийски актьор. Баща му е норвежец, а майка му ирландка, израства в Сидни, Австралия. Той е най-известен с главната си роля в сериала „Джон Доу“, а също и с участието си като Линкълн Бъроуз в хитовия „Бягство от затвора“.

Rene Russo – 62 Рене Русо е родена на 17 февруари 1954 г. в Бърбанк, Калифорния, САЩ. Тя е американска актриса и модел.

Lou Diamond Phillips – 54 Лу Даймънд Филипс е роден на 17 февруари 1962 г. в Американска военна база „Субик бей“, Филипини. Той е американски актьор и режисьор. Най-известен е с ролята си на Ричи Валенс в филма от 1987 г. “Ла бамба.”

Източник: bg.wikipedia.org