Властта прекрати още три обществени поръчки

2
Добави коментар
Ivan_Nachev
Ivan_Nachev

Властта прекрати още три обществени поръчки

Властта прекрати още три обществени поръчки, този път във Варна и Бургас. Община Бургас преустановява поръчка за изграждане на ”Спортен комплекс с покрит басейн” на стойност 12 млн. лв., тъй като нито един от участниците не отговаря на финансовата рамка, а една от фирмите ”Джи Пи грип” се свързва с Валентин Златев.

Прекратените обществени поръчки във Варна пък са на стойност близо 150 млн. лв. Първата е за облагородяване на градската среда, а втората е свързана с пречиствателната станция на комплекса ”Златни пясъци”. В проекта са взели участие фирми като ”Водстрой 98”, свързвана с депутата от ДПС Делян Пеевски, ”Джи Пи груп” и ”Хидрострой”, собственост на Велико Желев.

Това са поредните обществени поръчки, които властта спря в рамките на няколко дни, поради съмнения, че работят в интерес на Делян Пеевски.

Как проследяват случващото се 16 от най-четените български медии (според Gemius) и дали успяват обективно да Ви информират, защо някои мълчат и умишлено ли се подминават тези теми, вижте и преценете сами в таблицата:

Заглавие: “Общината във Варна спря поръчките за улиците и пречиствателната станция на Златните”

Цитат: “След като “24 часа” съобщи, че Борисов е поискал спирането на още обществени поръчки заради съмнения, Община Варна излезе със становище. Община Варна изпрати официално заявление за спрените две големи поръчки от кабинета. Реакцията на местната власт бе светкавична.”

Автор: Цанко Цанев

Заглавие: ”Варна последва Борисов и спря поръчки за 145 млн. лв.”

Цитат: ”В унисон с решението на правителството за преустановяване на обществени поръчки по целесъобразност – с голяма парична стойност и обществен интерес, Община Варна преустановява двете най-големи обществени поръчки към момента, съобщиха от кметството.”

Редактор: Николай Киров

Заглавие: “Борисов спря още три обществени поръчки за 170 млн. лв.”

Цитат: “Кметовете са натоварени от премиера и със задачата да обяснят спирането на поръчките, както и да обявят кои са били избраните изпълнители и какви са техните връзки.”

Автор: Константин Тодоров

Заглавие: “Властта спря още обществени поръчки за милиони”

Цитат: “Нови обществени поръчки за милиони бяха спрени във Варна и Бургас, след като в сряда правителството обяви намеренията си да прекрати съмнителни сделки.” 

Заглавие: ”Варна и Бургас обявиха общо три спрени обществени поръчки за 158 млн. лв. (допълнена)”

Цитат: ””Двете поръчки ще бъдат организирани отново, с цел елиминиране на насажданите в национален мащаб съмнения по отношение на провеждането на поръчки с голяма стойност”, казаха още от пресцентъра на общинската администрация във Варна.”

Автор: Спас Спасов

Заглавие: ”Борисов спира обществени поръчки за милиони във Варна и Бургас”

Цитат: ”Двете спрени от премиера обществени поръчки на Варна са на обща стойност от близо 144,5 млн. лв. Те са за строителство на пътна и обществена инфраструктура и на пречиствателна станция на “Златни пясъци”, като за тях няма избрани изпълнители.”

Редактор: Елена Банкова

Заглавие: “Борисов продължава похода срещу Пеевски, спря му поръчки за 160 млн. лева”

Цитат: “Премиерът Бойко Борисов е наредил спирането на нова порция обществени поръчки, свързани с фирми на депутата от ДПС Делян Пеевски. Става дума за проекти в общините Варна и Бургас на стойност 160 млн. лева.”

Заглавие: “Варна спира две от най-големите си обществени поръчки “

Цитат: “Община Варна преустановява двете най-големи обществени поръчки към момента. Мярката се налага след вчерашното решение на правителството да преустанови обществени поръчки с голяма парична стойност и обществен интерес.”