iOS 9.3 – Какви функции има в новата актуализация за iPhone и IPAD ?

1
Добави коментар
pomagai
pomagai

iOS 9.3 бета 3 е вече на разположение за Wашия iPhone и iPAD. Ето какво е новото за 2016.

iOS 9.3 е най-голямата  iPhone и IPAD актуализацията на няколко години, тъй като Apple има нови софтуерни функции, които се простират чак до промяна на Вашите навици за сън.

Точно така, на iOS 9.3 бета 3, има iPhone Night Shift функция за контрол на съня и светлина на отделяне от Вашия екран.

Изобилие от други полезни функции: мулти-потребители за студенти, Apple Note заключваш се с пръстов отпечатък, нови health и Apple CarPlay приложения.

Макар и да не е официално обявено окончателното излизане на iOS 9.3 е точно зад ъгъла. Ето какво да очакваме, когато стартира …

Night Shift (нощен режим)

Чели сме десетки новинарски истории, които ни казват, че не трябва да си лягаме вторачени в iPhonе или IPAD  или MacBook, но следва ме ли тези мъдри инструкции? Не.

Night Shift е решение на IOS 9.3 няма да изисква от Вас да си сменяте нощното четене и работните навици, автоматично ще оправя екрана Ви към по топли цветове.

iOS 9.3 използва часовника и геолокацията за определяне на залеза и екрана става все по-оранжево-тониран през цялата нощ, точно като f.lux на Mac-овете и Edition Reader на Amazon Kindle HD 8.

Ако искате да включите по желание  Night Shift се намира в Settings> Display и Brightness> Blue Light Reductiont има плъзгач, за да контролирате оранжево или синьо, и да коригирате графиката.

Всичко това е предназначено да позволи на очите Ви да се отпуснат, така че заспиването да е по-лесно и когато се събуди, цвета на екрана да се е върнал обратно към нормалното.

Multi-user в iOS 9.3

В долната част на бета версия на IOS 9.3 е първият знак за поддръжка на много потребители, само че това е строго предназначено за IPad.

Apple нарича това „iOS in Education“ това ново приложение дава възможност на учениците да влязат в различни „класни стаи“ и да продължат оттам, откъдето са спрели предишният път.

 

Apple News (Новини)

Приложението за новини е малко по-личено и малко по-лесно за навигиране в IOS 9.3, макар, че няма промени с най-големите си проблеми при проектирането. Това може би ще се оправи в iOS 10. Вместо предварително заредените Flipboard клонинги сега има по-персонализирано „For You“ раздел въз основа на Вашите интереси, и нови предложения с налагащи се теми и редактори.

Apple Health (Здраве)

Показателите, които искате юе бъдат по лесно достъпни, защото Health прави предложения в своите съществуващи категории, като тегло, тренировки или сън. Следващият път, когато отворите health, за да следите теглото си, ще намерите „Приложения за проследяване на теглото“ с най-малко пет алтернативни приложения, които може да искате да опитате. За съжаление, все още няма Fitbit интеграция. Таблото на health е на път да се промени, ако сте собственик на Apple Watch. Apple разумно добавя неговите показатели за крачки, упражнения и да бъдат избирани в менюто.