Златна маска с натурален рибен колаген 3бр

18
Добави коментар
iliana.joana
iliana.joana

 състава на маската може да се намерят богати интензивни компоненти на екстракта от Алое и добре познатият укротител на свободните радикали – Витамин E.

Действие на на Златна маска с натурален рибен колаген ( Pure Gold Mask With Native Fish Collagen )

Овлажнява кожата в продължение на дълъг период Редовното прилагане регенерира кожата, намалява дълбочината и дължината на бръчките Възстановява еластичността на кожата Освежава кожата, придавайки й блясък Връща блясъка и младостта на лицето

Състав на Златна маска с натурален рибен колаген

Aqua, Glycerin, Algin, Sodium PCA, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Sodium Hyaluronate, Collagen, Elastin, Niacynamide, Tocopheryl Acetate, Colloidal Gold, Caprylyl Glycol, Lactic Acid, Benzyl Alcohol.

Активни вещества

Sodium PCA – естествен компонент на епидермиса. Неговата роля е да поддържа подходящото ниво на хидратация, представлява един естествен начин да се осигури комфорт на кожата ни.

Колаген – това е протеин, който съставлява приблизително 30% от общото тегло на човешкия протеин и цели 70% от протеина в кожата. Колагенът, заедно с еластина в кожата, образува гъвкава мрежа, която придава еластичността и здравината на кожата, като и осигурява поддръжка за фибробластите. В допълнение, колагенът има необичайното свойство да се свързва с водата, което спомага за коригиране на нивото на хидратация на кожата. Колагенът стимулира, възстановява, дълбоко регенерира и овлажнява и общо подобрява еластичността на кожата.

Екстракт от алое – изключително богат на ценни съединения като аминокиселини, включително екзогенни аминокиселини, които са компонент NMF, т.е. естествен овлажняващ фактор, витамини А, С, Е, витамини от група В, както и фолиева киселина – всички много важни за здравето на кожата микро- и макроелементи, сред които най-важните са: калций, натрий, калий, манган, хром и цинк, осигуряващи правилното хранене на кожата. В допълнение, екстрактът от алое съдържа ензими и хидрокси, улесняващи отстраняването на мъртвите клетки на епидермиса и поддържащи неговата регенерация, като по този начин естествено спомагат за предотвратяване на стареенето на кожата. Алоето съдържа вещества със стягащо, леко антисептично и почистващо действие. Богатството от вещества осигурява изключителен комфорт на кожата, особено на лица със суха, чувствителна, склонна към раздразнение кожа. Чрез осигуряването на съединения, необходими за правилното функциониране на кожата, екстрактът от алое значително я укрепва, връщайки еластичността й и здравия й цвят.

Еластин – това е протеин, който е неразривно свързан с колагена. И двата протеина образуват в кожата еластична мрежа, която дава еластичността на кожата и здравината й, както и осигурява поддръжка за фибробласти.

Хиалуронова киселина – уникален биополимер със същата химическа структура като тази на бактериите и на хората. Химически тя е съставена от единици на дизахариди образувани от амид на D-глюкуронова киселина и DN-ацетилглюкозамин. Хиалуроновата киселина има молекулно тегло от 102-104 кДа. Молекулите на хиалуроновата киселина са физиологичен компонент на нашите тъкани. В човешката кожа тази киселина е компонент на междуклетъчната матрица на дермата и е отговорна за поддържането на подходяща влажност и, следователно, е отговорна за нейната еластичност и липсата на бръчки. За съжаление, с възрастта хиалуроновата киселина постепенно се абсорбира, а количеството й в кожата системно намалява. Намаляването на съдържанието на тази съставка в подкожната тъкан ограничава количеството на водата в кожата, което е придружено от появата на бръчки, грапавост и сухота на кожата. Хиалуроновата киселина е в състояние да се свърже с от хиляда до четири хиляди пъти повече вода, отколкото е нейната маса и следователно се използва в козметичните продукти като един от най-важните овлажняващи агенти. Хиалуронанът се използва също като природен щит за предпазване на роговия слой на епидермиса от проникване на химикали и бактерии в него.

Витамин B3 – заема изключително важна роля в биологическите процеси, протичащи в кожата. Този витамин оказва действие в много направления и следователно може да се включва в козметичните препарати за жени на всяка възраст. Това съединение стимулира изработването на липидни компоненти на кожата, главно церамид, чийто брой намалява с възрастта. Той също участва в образуването на други компоненти, които поддържат подходящата хидратация на кожата, т.е. кератин, филагрин и инволукрин. Благодарение на това действие, кожата е по-устойчива на външни фактори, намалява трансепидермалната загуба на вода, по-добре е хидратирана и защитена, както и е по-еластична. Също така, витамин B3 изглажда и премахва фините бръчки, тъй като косвено въздейства върху производството на колаген и стимулира производството на хиалуронова киселина, като по този начин подобрява структурата на кожата.

Витамин В3 има антигликационно действие, така че кожата може да запази по-дълго своята еластичност и блясък. Подобрява се тенът и се стимулира борбата срещу неестетични петна по кожата. Витамин В3 има антиоксидантни свойства и играе важна роля в синтеза на нуклеиновите киселини, като по този начин влияе на възстановяването на увредените кожни клетки. Това съединение оказва противовъзпалително действие и стимулира регенерацията на кожата. Препоръчва се за кожа с акне и чувствителна кожа, тъй като намалява прекомерното производство на себум, стяга порите и успокоява раздразненията и зачервяването.

Витамин E – един от най-мощните природни антиоксиданти. Витамин E се препоръчва за грижа за всеки тип кожа, особено за зряла кожа с недостатъчна хидратация, бръчки и жълтеникав цвят. “Витаминът на младостта”, както често наричат витамин E, неутрализира свободните радикали, които разрушават структурата на кожата, като по този начин предотвратява преждевременното й стареене и образуването на бръчки. Предпазва епидермиса от изсушаване, предотвратява отслабването на неговата еластичност и здравина. Възстановява жизнения младежки вид на кожата и нейния блясък. Противовъзпалителните и регенеративни свойства на витамин Е също способстват за образуването на нови клетки.

Злато – в своята основна елементна форма е познато още от началото на цивилизацията. Неговият козметичен ефект е оценила дори Клеопатра. Златото забавя загубата на колаген и еластин и способства за възстановяването на кожната тъкан. Благодарение на този ефект, влияе върху повишаване на еластичността на кожата и омекотява бръчките, както и ограничава образуването на нови. Освен това, то овлажнява кожата и премахва кожните дефекти. Чрез този ефект се постига избистрена и сияйна кожа. Също оказва и антивъзпалително действие. Препаратите, които съдържат злато, имат дълготрайно действие и значително забавят процеса на стареене.

Начин на приложение на Златна маска с натурален рибен колаген

Нанесете маската върху чисто и измито лице, оставете я да действа за 15 минути. След това я свалете и изплакнете с вода. Препоръчваме използването на маската два или три пъти на седмица.