Лудогорец държи титлата в ръце, би Левски с 2:1 :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: Diema Sport 2

Лудогорец докосва титлата! Шампионите взеха дербито с най-близкия си преследвач Левски на свой терен и след 2:1 вече имат доста комфортна преднина на върха, пише Gong.bg. Трябва да се отчете, че тя е след анулирането на резултатите на Литекс.

 

С голове на Вандерсон и Лукас Саша „орлите“ взеха аванс от два гола. Но тъкмо, когато всичко се развиваше перфектно за тях, Козмин Моци с поредния си безумен фаул щеше да счупи крака на Роман Прохазка и беше заслужено изгонен.

 

Това при румънеца се превръща в опасен рецидив, след като почти няма дерби с Левски или ЦСКА, в което да не се е отличил с тежка грубиянщина, но този път поне беше изгонен, макар първоначално да получи само жълт картон. След това Левски намали именно с гол на словака, но това беше всичко.

 

Така разградчани са с 39 точки на върха, като втори е вече Берое с шест по-малко, но с мач повече. Левски и Славия са на третата позиция с по 31 и полека-лека изостават от битката за трофея.

 

Голямото дерби на кръга започна равностойно, но домакините бяха по-концентрирани и това им позволи да се възползват от груба грешка на Левски в самото начало.