Най-сетне сигурно средство против нередовен стомах

3
Добави коментар
cvetelinah
cvetelinah

Сена и екстракти от още десетина растения, чието съчетаване в „Санилакс“ допринася за нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт и поддържането на фигурата

Естественото време за преминаване на храната през целия стомашно-чревен тракт е от 12 до 48 часа. С напредването на възрастта червата може да станат по-лениви.

„Санилакс“ е хранителна добавка, предназначена да подпомага нередовния стомах, като допринася за нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт. Подходяща е за поддържане на нормално телесно тегло и елегантна фигура.

Сред природните й съставки влизат десетина екстракта, от чието съчетание се постига гореописаният ефект. 

Екстракт от сена (майчин лист, Cassia senna)

Екстрактът от листа на сена съдържа антрахинонови гликозиди – сенозиди (сенозид В), флавоноиди, слузни вещества и др. Подпомага нормалната перисталтика на червата, абсорбира вода и течности в дебелото черво и благоприятства за по-лесно изпразване на дебелото черво.

Екстракт от лотос (Nelumbo nucifera)

Растение, разпространено предимно в Южна и Югоизточна Азия. Екстрактът съдържа нуциферин, флавоноиди и др. Еуциферинът подпомага нормалното отделяне на инсулин в кръвта и спомага за нормалното усвояване на глюкозата.

Екстракт от ревен (Rheum officinale)

Използват се главно корена и коренището на това ценно растение. Родината му е Източна Азия, но е разпространено и в много други краища по света. 

Екстрактът съдържа антрахинони – свободни и гликозидно свързани. Ефектът? Подпомага нормалното храносмилане и естествената перисталтика на червата. 

Екстракт от кора на американски зърнастец (Cascara Sagrada)

Растението се среща често в широколистните гори в Северна Америка. Антрахиноновите гликозиди, които се съдържат в екстракта, се активират в дебелото черво и подпомагат за поддържане на естествената перисталтика. Те допринасят за задържане на повече течности и спомагат за по-лесното изпразване на дебелото черво.

Екстракт от алое (Aloe barbadensis)

Екстрактът съдържа алое-гликозиди, горчиви вещества (алоин или барбалоин), ензими и др. Активните вещества подпомагат нормалното придвижване на храната, което води до редовен стомах.

Екстракт от балсамова круша (Momordica balsamina)

Балсамовата круша е растение, което вирее в тропичните райони на Африка, Азия, Австралия, Централна Америка и е близкородствено до горчивия пъпеш (Momordica charantia). Екстрактът от плодовете на балсамовата круша съдържа голям брой биологично активни химични съставки: тритерпени, протеини, сапунини, пептиди, гликозиди (мормордин и харантин) и др.

Гликозидите в екстракта от горчив пъпеш подпомагат за поддържане нормалното ниво на глюкоза в кръвта и допринасят за нейното усвояване в тъканите. Възпрепятстват натрупването на излишни мазнини.

Екстракт от зелен чай (Camellia sinensis)

Зеленият чай се получава от неферментирали листа от чаеното растение. Активните компоненти в екстракта от зелен чай са от групата на полифенолите – катехини и епигалокатехини. Те ускоряват метаболизма и засилват процесите на изгаряне на мазнини в мастните клетки в целия организъм. Освен това тези компоненти възпрепятстват образуването на нови мастни клетки.

Екстракт от гарциния Камбоджа (Garcinia cambogia)

Екстрактът съдържа като активна състава „хидроксилимонена киселина“ – уникална фруктова киселина, която се получава от плодовете на гарцинията. Тя подпомага организма за поддържане на нормален апетит и пречи на въглехидратите да се превърнат в резервни мазнини.

Екстракт от цейлонска канела (Cinnamomum zeylanicum)

Екстрактът от цейлонска канела съдържа полифеноли, флавоноиди, танини и др., като допринася за поддържане нормалното ниво на холестерол в кръвта. Активните вещества подпомагат усвояването на глюкозата (кръвната захар) в тъканите (главно в мускулите). Самата подправка идва предимно от Шри Ланка и Индонезия. За разлика от повечето видове канела, цейлонската се отличава с много ниското съдържание на „кумарин“ – вещество, което пречи на нормалното кръвосъсирване.

В „Санилакс“ се използва воден екстракт от цейлонска канела, където напълно липсва това вещество.