Заложническа драма в Лондон

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ИЗВЪНДЕРНО
Заложническа драма в Лондон
Мъж с нож взел като заложница жена в ресторант Bella Italia в центъра на английската столица

25 Февруари 2016 01:28
0

принтирай

|

текст

Неизвестен мъж взе заложница и се барикадира в лондонски ресторант. Според полицията в сградата е възможно да има и други хора, но инцидентът не е свързан с тероризъм.Според информацията на полицията, става дума за ресторант „Bella Italia“ на площад „Лестър“. Полицията пристнала по сигнал в 20.50 ч. (22.50 ч. бълг.вр.) и блокирала целия площад.

След като влезли в контакт с мъжа, те  установили, че мъжът и жената се познават, но той я държи против нейната воля в ресторанта. Не е ясно каква е целта му.

 

Situation between Leicester Square and Charing Cross Road. Lots of police and people trapped in restaurants. pic.twitter.com/vpsEqc4LKf
— James Robinson (@jamesrobinson) February 24, 2016

 

Драмата продължила повече от час, след което мъжът се предал и бил отведен с полицейска кола в близкия полицейски участък. Според  жена, която работи в намиращия се наблизо ресторант Steak and Co, мъжът е работел в този ресторант и жената е негова бивша приятелка.

 

Apparent hostage situation at restaurant at Leicester Square # London. To close for comfort, keeping an eye on it pic.twitter.com/Hp8SUqOevw

— Ljubisha Boshkovich (@BoshkovichLj) February 24, 2016