Седем факта за Мелания – балканската съпруга на Доналд Тръмп

2
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Мелания Тръмп може да е новата Джаки Кенеди, твърдят зад Океана. Но евентуалната бъдеща първа дама на САЩ ще е и първата, която се е снимала без дрехи в мъжко списание – и която е родена в комунистическа държава

Докато Доналд Тръмп бетонира позицията си на фаворит за президентската номинация на Републиканската партия, погледите вече са вперени и в евентуалната първа дама, която би влязла в Белия дом с него. Той е на 69, а третата му съпруга Мелания – на 45, и досега не участва особено активно в кампанията му.

Ако обаче той стане официалният кандидат на републиканците, тя няма да може да избягва светлината на прожекторите, както досега, предупреждава The Week и припомня, че дори Хилари е правила гафове. Например в далечната 1992-ра, когато съпругът й Бил Клинтън беше кандидат за Белия дом, а тя демонстрира иронично отношение към жените домакини, които си стоят вкъщи и „пекат курабийки“.

Какво знаем досега за загадъчната Мелания:

– Родена е в Словения с моминска фамилия Кнаус и е била топмодел. Биографи на Джаки Кенеди я сравняват със съпругата на Дж.Ф.К., защото, подобно на нея, е „красива, умна и самостоятелна“, с усет към модата. Самата Мелания коментира още през 2000 г. вероятността да стане първа дама и признава пред „Ню Йорк таймс“, че би била „много традиционна – като Бети Форд или Джаки Кенеди“.

– Говори пет езика: словенски, английски, сръбски, френски и немски. Това би било полезно, ако й се наложи да изпълнява церемониални функции в Белия дом. Злите езици обаче разправят, че именно акцентът й е причината да участва рядко при публичните изяви на съпруга си.

– Израснала е в Югославия, далеч от висшето общество на Ню Йорк, към което принадлежи съпругът й, потомствен магнат. Ако той влезе в Белия дом, тя ще е първата президентска съпруга, родена в комунистическа държава, и едва втората, която не е родом от САЩ – след англичанката Луиза Адамс, първа дама на шестия държавен глава Джон Куинси.

– Със сигурност ще е първа и в още нещо – позирането без дрехи за мъжко списание. През 2000 г., докато е още само гадже на Доналд, тя снима в частния му самолет гола фотосесия за британското „Джи Кю“ – и снимката й краси корицата. Пат Никсън и Бети Форд също са имали кариера като модели – но облечени.

– Двамата с Тръмп имат 9-годишен син (петото му дете), когото тя определя като „мини-Доналд“. Барън обичал да носи костюм и вратовръзка, дори играел голф с татко си. Обичал също така да командори и уволнявал наред гувернантки и домашни помощници – макар че бързо след това ги възстановявал на работа.

– В едно от редките си тв интервюта пред Мика Бжежински (дъщерята на Збигнев) от MSNBC, тя обяснява дългото си мълчание по следния начин: „Обичам да поддържам живота в нормалното му русло заради сина ми Барън. Аз съм майка на пълен работен ден, затова реших да не участвам активно в кампанията.“

Въпреки това обаче г-жа Тръмп следи новините от А до Я и е напълно наясно със случващото се. Докато Доналд агитира из цялата страна за първичните избори, Мелания се чува с него по няколко пъти на ден и споделя мнението си по различни теми: „Дали се съгласявам с него за всичко? Не. И му го казвам. Споделям му мненията си, казвам му какво мисля. Понякога се вслушва, друг път не.“

– Преди да се премести в Париж и Милано, за да се посвети на манекенството, тя е учила архитектура и дизайн – специалности, които идеално подхождат за бизнеса на съпруга й с недвижими имоти. В Ню Йорк пристига през 1996 г. 

И понеже също е имигрантка, Бжежинска не й спестява въпроса какво мисли за издигането на стена по границата с Мексико и идеята да се забрани влизането на мюсюлмани в САЩ.

„Аз спазвам закона и никога не съм си представяла да остана тук без документи. Имах виза и на всеки няколко месеца се връщах в Словения, за да ми я подновят. Върнах се, кандидатствах за зелена карта, по-късно и за гражданство. Така че съм минала по каналния ред“, разказа тя и обясни, че съпругът й просто искал да защити американския народ и да гарантира държавната сигурност.

– Какво я е привлякло към бъдещия й съпруг – и какво поддържа брака им? „Неговият ум, удивителният му ум. Той е много умен, много очарователен и невероятно енергичен. Освен това аз не се стремя да го променя, нито той се опитва да промени мен – приемаме се такива, каквито сме.“

Източник: The Week, „Венити феър“