Кредит заем от частни лица

1
Добави коментар
tovidebne
tovidebne

Личният заем е сума, която заемате пари от физически лица, лихвари или от друга кредитна институция.

Вие се съгласявате да изплатите заема за определен срок, чрез месечни погасителни вноски. Някои заеми са ограничени за определено ползване – например, обновяване на дома, кредит за образование, енергийна ефективност, ремонт и отопление, покупка на жилище и други подобни.

Когато заемате пари от частни лица може да плащате по фиксиран лихвен процент сумата, която заемате, но обикновено това е по-скъпият вариант. Главницата на кредита, лихвата, застраховката и други подобни суми, които ще трябва да платите за периода на погасяването на заема се сумират, след което се разделят на броя месеци и така се получават равните месечни погасителни вноски.

Може, вместо това, да изберете личен заем с нефиксирана лихва, при който лихвеният процент ще се променя в течение на срока на заема. По този начин сумата, която ще трябва да изплатите, ще се променя.

Обикновено в договорите за заем от частни лица лихвата е сумирана към главницата.

Има няколко неща, които трябва да премислите, преди да вземете кредит от частни лица или лихвар.

Внимавайте с лихвените проценти и с разходите по заема. Внимавайте и какви документи подписвате.

При необезпечения кредит от частно лице, заема не е обвързан с движима или недвижима собственост.

Като правило необезпечените кредити от частни лица са с по-висока лихва и са с по-малък срок за издължаване. Може да се наложи да подпишете документ – запис на заповед за необезпечения кредит.

Кандидатсвай Онлайн: