Шевици и неон: Veno Neveno на DIA

1
Добави коментар
Svetsko
Svetsko

Народни носии и неонов боди арт, хоро и хип-хоп танци, забравен български фолклор и хитова електронна музика. 17-годишната DIA съчетава всичко това по оригинален начин в новото си видео към песента Veno Neveno.

Младата народна певица само преди месец пусна втората си песен и благодарение на нея за първи път в последните 10 години в родния хитов радио ефир зазвуча изцяло фолклорна българска песен. Оригиналната композиция никога не е записвана преди – DIA я открива в стар сборник с македонски народни песни и веднага се влюбва в текста. След това прави фолклорната обработка на музиката, а ANP Music Production изграждат хитовия електронен звук около нея.

Резултатът е завладяващ дъбстеп с трап и дръм енд бейс елементи и запомняща се мелодия, която разказва за девойка, чиято хубост кара всички да се влюбват в нея…

Всички тези елементи – забравената традиция, настоящето и бъдещето съчетава във видеото режисьорът Цветомир Матев. „Искахме чрез клипа да докажем, че българският фолклор може не само да звучи, но и да изглежда модерно. Целта ни беше да покажем приемствеността на народните традиции с образите на млада гъдуларка и малко момче, което тепърва се учи да свири. А цветовете върху тялото на DIA отговарят на многообразието в българските традиции“ – разказва той. Автор на визиите на певицата в клипа е стилистът Петя Антонова, а на боди арта – Бойка Младенова.

В клипа фолклорна формация Еремия участват с традиционни български народни танци, а самата DIA танцува хип-хоп соло и дует, направени специално за нея от Радостина Точева (The Center).

Коментари

comments