Chopin Concerto 2012 е обявено за най-добро българско червено вино на Мундус Вини 2016

1
Добави коментар
Svetsko
Svetsko

Chopin Concerto 2012 е обявено за най-добро българско червено вино на Мундус Вини 2016

Пореден огромен успех за един от най-успешните брандове на Катаржина Естейт – Chopin Concerto 2012, което бе обявено за най-добро българско вино по време на пролетното издание на престижния конкурс Mundus Vini. За 2016 година това е второто признание за изключителното вино на избата, като по време на световния винен конкурс CWSA Best Value в Китай то получи трофея „Българско вино на годината“, както и двоен златен медал.

Chopin Concerto 2012 е купаж от сортовете Cabernet Sauvignon & Syrah. Виното е с интензивен пурпурно червен цвят и с комплексен нос на зрели черни и горски плодове, подправки, шоколад и елегантен горски дъб. Заоблено мощно тяло със зрели танини и дълъг пикантен финал със спомен за мекота и сладост. Виното отлежава 18 месеца във френски дъбови бъчви и може да продължава да отлежава в бутилка до 2026 година.
Брандът Concertо на Katarzyna Estate e изключително успешен. Той носи името на виртуозния полски пианист Фредерик Шопен. Серията се състои от три вина – Chopin Sonata (Chardonnay & Sauvignon Blanc), Nocturne ( Merlot & Cabernet Franc), и Concerto ( Cabernet Sauvignon & Syrah), които ни разкриват света на великия музикант с една хармонична комбинация на вкусове и аромати, въплътили ефирността и красотата на музиката на Шопен.

Успехът на избата по време на пролетното издание на Mundus Vini не стига до тук. Златни трофеи получиха Chopin Concerto 2012 и Encore Malbec 2012, a със сребърни медали бяха наградени Question Mark Gold 2012 и Katarzyna Reserve 2012. Отличените вина на избата ще участват в „тестинг“ зоната по време на най-голямото винено изложение в Европа – Prowеin.

Коментари

comments