Ветроупорни завеси

1
Добави коментар
Ichera
Ichera

По принцип разстоянието зависи от гредите, върху които ще се монтира завесата. В повечето случаи гредите са високи до 10 см и поради това обковът се поставя 5 см навътре. Така той застава точно в средата на гредите. В случай че гредите са широки 6 см, което се случва при метални конструкции, то обковът се поставя 3 см навътре.

Само така той ще застане в средата на гредите. За да получите обаче желания обков, трябва да го заявите при поръчката. При поръчка на единични ветроупорни завеси няма да е фатално, ако обковът не се намира по средата.

Обикновено ширината на гредите е достатъчна, за да се монтират аксесоарите за закрепване. При поръчка на съседни завеси, т.е. с обща греда между тях, е важно обковът да попадне право в средата. Целта е завесите да се припокрият върху общата греда и да се заключват с общи аксесоари.

Това могат да бъдат както куки, така и врътки и планки. В случай на поръчка на съседни ветроупорни завеси е необходимо да се включи ширината на гредата в ширината и на двете завеси. В случай че ширината не е 10 см, трябва да поясните колко е точно.

Така ще може адекватно да се промени разстоянието на обкова от ръба на завесата. Примерно при ширина на гредата 14 см заявете в поръчката, че желаете обковът да е поставен на 7 см от ръба на завесата. В противен случай няма да получите това, което искате и ще се наложи да похарчите още пари.

Често се налага поръчването на завеси с неправилна форма. Тя най-често е трапец и служи за затварянето на наклонен навес или барбекю. Изработването на такава завеса не представлява проблем, стига да посочите съответно височините вляво и вдясно. Ляво и дясно се определя, като се застане пред завесата, т.е. от лицевата страна.

Лицева пък е тази страна, която гледа навън от навеса. Затова заставате пред навеса, а не в него и така определяте ляво и дясно. Някои фирми предлагат на клиентите си и онлайн калкулатори, с които да сметнат колко ще им струва. Цената на такава завеса се пресмята с въвеждане на по-голямото число.

В случай, че пространството, което искате да затворите няма греда от двете страни, трябва да увеличите ширината на завесата с около 10 см. В такива ситуации вместо две греди в пространството има стена. Увеличението на ширината се налага, за да може завесата да легне върху стената.

Там се монтират закрепващите аксесоари с дюбели. Различните поръчвани ветроупорни завеси се използват за различни приложения, затова бъдете внимателни при поръчката. Ако дадете грешни данни, закупената от вас завеса няма да ви върши работа. Ако прецените, че стената не е здрава, може да отпуснете и повече от 10 см.

В доста случаи стената не е здрава и е възможно от нейния ръб да се откърти парче. Това със сигурност е неприятно, тъй като се налага ремонт. По този начин поръчката на ветроупорни завеси се обезсмисля, а освен това ще трябва да харчите още пари.

Някои хора искат в завесата да има врата с цип. Това също трябва да се заяви предварително. Обикновено ширината на вратите стига 90 – 100 см. Характерно за тези завеси е, че винаги имат цветен кант, който в повечето случаи е широк 10 см. При желание за промяна отново трябва да го заявите по време на поръчката.

По принцип обаче е трудно ширината да е под 5 см. Самата технология на изработване не позволява това да се случи. Освен това обковът трябва да попадне върху канта. Друго важно нещо е да споменете точно какъв цвят желаете да е поръчаният от вас кант. Ако пък имате някакви въпроси, не се колебайте да пишете на фирмата.

Служителите със сигурност ще отговорят на всички ваши запитвания. Основен приоритет на фирмите е доброто отношение с клиентите. Именно на това се гради успешното развитие, а изключение не правят и производителите на ветроупорни завеси. Така че в случай че не разбирате нещо, със сигурност ще получите задоволително обяснение.

Ветроупорните завеси, както подсказва името им, служат за защита от вятъра. Те са особено полезни в случаите, когато имате навес. Така ако внезапно задуха силен вятър просто ще дръпнете завесата и тя ще спре силното течение. По този начин няма да се налага да се прибирате вкъщи.

Ще можете спокойно да останете под навеса. Много често хората се събират там, за да играят на карти или просто да си поприказват. Ако обаче нямат ветроупорни завеси, при лошо време те ще са принудени да прекъснат сбирката си. Това със сигурност е неприятно, особено ако си прекарват добре.

Има много фирми, които се занимават с изработката на такива завеси. Може да видите различни модели в мрежата или в многобройните рекламни каталози. Вероятно много от вас ги получават всеки ден по пощата или пък от раздавачите по улицата. Важното в случая е, че може лесно да добиете представа за тях.

Доста хора вероятно не знаят много за ветроупорни завеси. Днес благодарение на безпроблемния достъп до информация, това не е проблем. Достатъчно е просто да влезете в Интернет и да въведете това, което търсите. От излезлите резултати вие несъмнено ще разберете това, което искате. След това може да прецените дали имате нужда от такива завеси.