Бърза торта с готови блатове за 15 минути

1
Добави коментар

Тортата се приготвя с готови блатове, купени от магазина, и крем „Оле” на Доктор Йоткер без варене. Рецептата е подходяща за домакини, които нямат достатъчно време да пекат блатове и да подготвят сложни кремове. За по малко от половин час може да измайсторите тази наистина вкусна и ефирна торта.

Необходими продукти 1 опаковка готови блатове – 3 броя 2 опаковки крем „Оле” на Доктор Йоткер без варене – ванилия 400 мл студено прясно мляко 200 мл течна сладкарска сметана – студена компот от праскови

Начин на приготвяне Прясното мляко и сметаната изсипваме в дълбока купа или друг подходящ съд, като ги разбъркваме, за да се смесят добре. Към получената смес добавяме пакетчетата с крем „Оле“ и разбиваме енергично около пет минути. И така кремът ни е напълно готов. Тогава пристъпваме към сглобяване на тортата. Последователно редим блат, крем и парченца праскови. Ако искате можете да ги нарежете предварително. След като сме сложили и третия блат, намазваме цялата торта с останалия крем и украсяваме с праскови. Изчакваме поне шест часа, за да се напоят добре блатовете. Ако желаете можете да сиропирате с компота, докато редите блатовете един върху друг. Всичко зависи от това дали плодовете са твърди, ако са меки, ще загубят формата си при допълнителното сиропиране и ще се разкашкат. Може да украсите и с други плодове, за да се получи един красив и контрастен завършек.

Автор: Надя Цветкова