Напълно непознати мъже спасиха един сляп бездомник! Една удивителна история!

1
Добави коментар

Advertisement:

Advertisement:

Докато кръстосва улиците пред „Куршум джамия“ в Карлово, мъж на име Иво вижда стар дядо, измършавял, едвам движещ се да се опитва да пресече улицата. По бастунчето, с което почуквал по тротоара, Иво разбрал, че мъжът е сляп и без да иска става свидетел на това, как в опита си да пресече той се удря в един стълб и понечва да падне. Но тогава го хваща и така започва тяхното приятелство. 

Оказало се, че мъжът е бивш пожарникар и строителен работник, на 54 години, казва се Минчо и от дни спи пред джамията в Карлово. Няма какво да яде, няма къде да спи, а единствените, които могат да му помогнат са сестра му и племенникът му, но те отказват. Минчо има пердета и на двете очи, не вижда, а според Иво е приличал на торба с кокали, предават колегите от trud.bg.

Ивайло разпространява историята на Минчо в социалната мрежа Фейсбук, а няколко негови познати изявили желание да помогнат на слепият дядо. Сред желаещите е и д-р  Антон Ангелов, който прави операция на очите на Минчо, без да му взема пари, а Георги Райчев и Тодор Дамянов събират пари за да покрият по-голямата сума за очните лещи на слепеца. Мъж на име Николай Митов, пък, предоставя къщата си на дядо Минчо, за да не живее той на улицата, а месец по-късно дядото си връща зрението и вече има покрив над главата си. 

Само за 4 дни Ивайло успява да събере необходимите пари за лечение на дядо Минчо, а останалите дарили на три деца със специални нужни от центъра в Карлово.

Така този напълно непознат мъж и няколко негови приятеля се превръщат в истински герои-спасители на дядо Минчо. Постъпката им заслужава не само признателност, но и е добре да послужи за пример на по-младите хора у нас. Пък и не само. Очевидно героите в България все още съществуват. Може би са малко, но поне знаем, че ги има. Дано има повече хора като тези мъже.