Изповедта на този бездомник определено ще Ви накара да се замислите за смисъла на живота!

1
Добави коментар

Advertisement:

Advertisement:

Жена, чието име не се споменава, разказва как преди време отишла да си вземе кафе. Пред нея, обаче имало човек, около 70 годишен, с раздърпани дрехи, пригърбен, който изсипал на продавачката една шепа жълти стотинки и я помолил да му даде едно кафе. А нелюбезната госпожа му изсумтяла, попитала го дали няма по-жълти стотинки и на всичко отгоре му обяснила, че не му достигат 2 стотинки. В този момент човекът си събрал стотинките и излезнал от магазина. А жената, която била зад него гневно попитала продавачката, дали поне малко не я срам и платила за още едно кафе, което дала на клошара.

Дамата и старият човечец седнали пред магазина и се заприказвали. Той и разказал, че не винаги е ровил в кофите за боклук. Някога е бил музикант, и то добър. Но пострадал в катастрофа и от тогава не може да свири. Получава минимална пенсия по болест, която по никакъв начин не му стигала, но не ровил за това в кофите за смет. Всъщност, той бъркал по контейнерите, за да намери храна, с която да нахрани гладните, бездомни животинки.

Самият той споделил, че веднъж видял много красиво и тъжно, бездомно куче. В очите му се виждали колко е гладно, но дядото нямал пари да му купи нещо за хапване и за това за първи път се пристрашил да бръкне в кофата, за да изкара хвърлен на боклука хляб. Когато извадил хляба и дал на кучето, то веднага започнало да яде и да го гледа буквално с обожание. С времето човекът започнал да храни доста бездомни животинки по този начин, а ако случайно намери и стара хартия, картони или стъклени бутилки ги предавал на вторични суровини и припечелвал и по някакви стотинки, които добавял към пенсията си. И така всеки ден, всеки месец..

В момента, в който жената чула историята на клошара очите ѝ се напълнили със сълзи и се замислила за смисъла на живота. За първи път тя осъзнала, че този човек е клошар, за да може да нахрани други живи същества, понеже няма семейство и деца. И в този момент тя осъзнала кои са важните неща в живота, писаха от pikanten.com.