Хранене по време на бременност

29
Добави коментар
mygodlike
mygodlike

Хранене по време на бременност
19 Септември 2009 / 14:11  |  Автор: mama  | 

 | Категория:

Наука

,
Здраве

,
Лични

,
Други

,
Хоби и развлечения

 | Рубрики:
Бременност
,
Полезно
,
Интересно

Правилното хранене е особено важно по време на бременността във връзка със запазване здравето на бъдещата майка и на детето, което ще се роди. Особено полезни са биогенните и биотонични храни като накиснати и покълнали ядки, житни растения и семена, пресни плодове и зеленчуци, мед и пчелни продукти, и свежо изцедени сокове, богати на ензими, витамини, органични минерали и други биоактивни вещества. Към тях трябва да се добавят и клетъчни суперхрани, подходящи за различните периоди на бременността.

Преди забременяването женският организъм трябва да се изчисти, укрепи и подготви за очакващите го повишени изисквания. Това става с Лесно начало, ЕМК, Коластра, крем Moon Rise и Супер Антиоксидант. Те подпомагат обмяната на веществата, балансират ендокринната система на жената и намаляват опасността от увреждания на яйцеклетките. За бъдещия баща също е много полезно да приема CoQ10, Зелена енергия, ЕМК и коластра за повишаване на оплодителните способности.

Особено важно е на бременни те и бебетата да се осигуряват редовно и в достатъчно количество есенциални мастни киселини (ЕМК), които не могат да се синтезират в човешкото тяло и затова трябва да се приемат ежедневно. Проблемът е, че при готвене те се унищожават от високата температура. Без ЕМК не може да се развият правилно нито една система на организма, но особено важни са те за мозъка и очните дъна. Ако бременната жена не приема достатъчно ЕМК , детето й ще се роди с недоразвит мозък и слабо зрение. Ако на бебето не се дават ЕМК, то изостава в нервно-психическото си развитие и зрението му се влошава.

Самата бременност се дели на 3 периода по 3 месеца – триместри.

През първия триместър се оформят органите на бебето. Затова майката трябва да приема Зелена енергия и ЕМК с цел по-лесно набавяне на хранителните вещества, както и супер антиоксидант, който предпазва от вредното въздействие на свободните радикали и намалява риска от вродени малформации.

През втория триместър е характерно бързото нарастване на плода, което създава условия за изявяване на латентния ензимен дефицит у майката и за настъпване на клетъчен глад. Затова към храната се добавят храносмилателни ензими и количествата Зелена енергия и есенциални мастни киселини се увеличат 2-3 пъти или повече според нуждите. Супер антиоксидантът вече не е толкова важен за детето, тъй като органите и системите му са вече оформени. Това не означава обаче, че той е излишен за майката – бременността е стрес за женския организъм, при който се образуват повече свободни радикали. Така че е за предпочитане тя да продължава да го приема, особено ако има склонност към разширени вени.

През третия триместър майката и детето се подготвят за раждането. Растежът на плода е интензивен, така че е добре бременната да продължава да приема високи дози Зелена енергия и ЕМК. Храносмилателните ензими подпомагат усвояването на храната, а СоQ10 заздравява и тонизира мускулатурата, увеличава силите на бъдещата майка и зарежда матката с енергия за една по-добра родова дейност.

Употребата на суперхрани може да предпази бременните от някои типични увреждания като разширени вени, състаряване на кожата, отрицателен ефект върху красотата на косата, кариеси, проблеми с ноктите, с настроението и др. Така жените съхраняват здравето и красотата си дори след няколко раждания.

Коластрата през бременността може да помогне за по-лекото й протичане и е особено важна за правилното развитие на плацентата и в случаи, когато бебето не се развива достатъчно. Тя би могла да предпази от аборти в по-късните месеци, тъй като действа регенериращо и укрепващо върху всички тъкани на майката и плода.

При опасност от ранни хабитуални аборти е добре да се увеличи дозата на Супер Антиоксиданта на 2х2 капсули и да се приемат по-големи количества ЕМК, Коластра и Зелена енергия, както и да се обсъди с лекар дали не би било подходящо мазането с крем Moon Rise.

По време на раждането е много полезно приемането на Cell Power през 10-15 мин. по 1 мерителна лъжичка под езика с цел зареждане на матката с енергия и подобряване на родовата дейност. Ако се прави секцио, 1-2 седмици преди това и след това се вземат големи дози коластра.

След раждане, особено когато майката кърми, се приемат Зелена енергия, ЕМК и коластра, а при наднормено тегло и Lighten-up, тъй като отслабването с тази храна не води до клетъчно гладуване. СоQ10 с хром дава сили и е много полезен срещу преумората и за смъкване на килограми.

Информация : um.anhira.com/hranene_bremenni.php

КЛЮЧОВИ ДУМИ

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари!