Модни тенденции в грима за 2016 година

1
Добави коментар
plamiii
plamiii

През изминалата 2015 година контурирането на лицето постигана невероятна популярност.

Ежегодно се появяват нови и нови тенденции в грима, които всяка уважаваща се дама неотлъчно следва, за да е във вихъра на модата. Въпреки че не е ясно какво точно ще хрумне на ексцентричните гримьори, ето какво се предполага, че ще носим на лицето си през предстоящата 2016 година.

**Лъскава кожа
Тази година стробинг техниката ще премина на ново ниво. Докато до момента трябваше да изберем коя част да подчертаем – носа, клепачите или скулите, то през 2016 година ще нанасяме блясък за устни на всяка една от тях. Така ще получим сияен и свеж вид на кожата.

**Дискретно контуриране
Докато лъскавата кожа ще включва нанасянето на гланц на всички зони, то при контурите отпада необходимостта да очертаваме всички части. През 2016 ще трябва да избираме и да залагаме само на една от частите на лицето – носа, челюстта или бузите.

**Опушен грим
Опушените очи продължават да са на мода за поредна година. През 2016 те отново ще са сред основните грим тенденции.

**Брокат вместо сенки
Сенките за очи ще останат в несесера с гримовете тази година. На тяхно място ще дойде брокатът. Освен бляскаво впечатление той изцяло променя външния вид.

**Подредени вежди
Модата на гъстите и дебели вежди окончателно се наложи като дългосрочна модна тенденция. През 2016 година вече ще ги носим сресани нагоре.

**Естествен цвят червило
Златното, кобалтово синьо, както и всички ярки нюанси червило ще останат настрана през предстоящата година. На мода идват розовият цвят във всичките му нюанси, както и всички нежни тонове на останалите цветове.

Източник: ezine.bg