Невероятни дестинации, които най-вероятно не знаете, че съществуват

2
Добави коментар
Magazine.bg
Magazine.bg

Сподели
Tweet
Сподели
Сподели
Email

Светът е дом на много невероятни дестинации, за които все още почти никои не знае.

 

От скрити плажове до едно от малкото места в света, където може да плувате между два континента. Представяме Ви най-невероятните дестинации в света, за които най-вероятно не знаете, че съществуват.

Закътано под повърхността, на островите Мариета – „Скритият плаж“ е таен плаж с кристално чиста вода.

Хуакачинта е пустинен оазис, разположен на пет часа южно от Лима, Перу. Известен е като мястото за отмора на заможните жители на Ика.

Тези, които посещават Благай – село в Босна и Херцеговина, често са в страхопочитание към величествената гледка на Благай теке – манастир, построен за Дервиша.

Хилирър или Розовото езеро е разположено на остров Мидъл, който е недалеч от южните брегове на Западна Австралия. Езерото е розово през цялата година, причината за цвета на водите му си остава загадка и до ден днешен.

Пукнатината Силфра се намира в Исландия, в езерото Пингвалаватн. В нея може да бъдат докоснати два континента едновременно. В кристално чистите води се разделят текстонските плочи на Америка и Европа.

През 1600 година, Исола Бела е преобразувано от това, което някога е било – безплодна скала в средата на езерото Маджоре до един красив дворец с невероятна градина. Освен двореца, района е известен също със своите зашеметяващ барокови градини.

Селото на Попай моряка в Малта. Снимачна площадка изградена специално за филма от 1980 г., днес става една от най-посещаваните туристически атракции в Малта.

Вратата на ада действително съществува. Тя се намира в край град Дарваза в Туркменистан. Вече десетилетия, от кратера излиза непрестанно природен газ. И той гори – постояно! Диаметърт му е между 60 и 100 метра, а дълбочината 50.

Гьола, Тасос. Това не е точно плаж, а естествена морска лагуна, издълбана в скалите точно до морето. Този природен феномен се намира близо до Астрис. Макар че ще трябва да опънете кърпите си директно върху скалите, приключението си заслужава на 100%.

Източник: Business Insider