Гениалните прости неща – Мъфини с шоколадова глазура

13
Добави коментар
gossipgirl
gossipgirl

Оползотвори почивните дни в нещо сладко, бухнало и не толкова калорично. Нещо секси, на което ще се наслаждаваш в поредния свободен следобед. Нещо като мъфин с шоколадова глазура.

Колкото й да не ти се вярва, е доста лесно за изпълнение. Повечето продукти ги имаш в кухненския си шкаф, останалото идва от шоколада и от желанието, разбира се.

За порция от 6 достатъчно големи мъфина си приготви:

2 ч. чащи брашно
2 1/2 ч. л. бакпулвер, за да бухне добре
1/4 ч. ч како на прах
2 ч. л. захар
1 ч. ч блокчета черен шоколад
1 яйце, добре разбито предварително
1/2 ч. ч. квасена сметана
3/4 ч. ч. мляко
90 гр. масло, разтопено, също предварително

Какво правиш след това:

Загряваш фурната за няколко минути на 180 градуса и намазваш с масло шестте малки формички (или една голяма правоъгълна). С хартия за печена покриваш дъното на формичките и изрязваш излишната с ножичка.

В голяма купа слагаш брашното, бакпулвера, какаото на прах, захарта и шоколадовите парченца и омесваш добре с ръка или лъжица. Направие с пръст нещо като малка дупчица в средата на сместа и изсипи вътре предварително разбърканите в едно яйцето, квасената сметана, млякото и маслото, и бъркаш с вилица, докато получиш нещо като лепкав разтвор.

С помощта на лъжица изсипваш сместа във формичките и печеш около 15 – 20 минути, не повече.

Изваждаш мъфините лесно с помощта на хартията и ги заливаш, вече изпечени, с топинг от 50 гр. шоколад, 1 ч. л. сметана, 10 гр. масло. Отгоре поръсваш и по щипка пудра захар.

Сервирай с любов и още малко шоколад, ако желаеш!

Е, сега вече почивният ден придобива смисъл!