Как да постигнете добро настроение и искряща жизненост

3
Добави коментар

Когато сте засмени и весели, сякаш целият свят се променя. Нещата се случват лесно и просто, околните са мили и разбрани. Чувствате се здрави и силни. Иска ви се винаги да е така.

Откъде идва доброто настроение

Обичайно доброто настроение е обусловено от общия тонус и здраве на организма. Трудно е да си весел и засмян, ако се обаждат хронични болежки или страдате от тежко системно заболяване.

Друго, много важно условие, е доброто самочувствие. Когато човек се оценява адекватно, приема се такъв, какъвто е и излъчва самоувереност, той е добре приет и от околните. Това провокира спокойствие, усмивка, висок тонус и общо благосъстояние.

Истина е, че нещата на практика никога не са еднолинейни, и от своя страна настроението, усмивката и самочувствието повлияват малко или повече общата работа и здраве на тялото ви.

Грижете се за себе си с любов

Това не са празни приказки. Отдавна е потвърдена сложната взаимовръзка между състоянието на духа и тялото. Затова колкото и банално да звучи – когато водите здравословен начин на живот, това ви се отразява във всеки един аспект.

Всеки път, когато се заговори за здравословно живеене, се стига до примери, храни и продукти, дошли при нас от Далечния Изток. И няма начин да не стане дума за чая – Зеления чай.

Пиенето му се свързва с много неща – от простичкото удоволствие от приятната напитка през ритуалните чаени церемонии до употребата му с оздравителни цели.

Какво Ви дава Зеленият чай

Независимо дали търсите здравословните му ефекти или го пиете за удоволствие, многобройните биоактивни вещества в него работят тихо и незабележимо за общото укрепване на организма Ви.

Катехини, теофилин, теобромин, ароматни съединения, танини, аминокиселини, витамини и минерали, кофеин, алкалоиди, витамини и минерали действат комплексно.

Осигуряват антиоксидантна защита на клетъчно ниво , а с това и превенция от злокачествени заболявания. Топят излишните мазнини и лошия холестерол, като намаляват опасностите за сърдечносъдовата система и черния дроб. Имат силен противовъзпалителен ефект и балансират киселиността. Повлияват отделителната система, стомашно–чревния тракт – на практика всички системи.

Значително по-малкото количество кофеин в комбинация с теобромина осигуряват щадяща стимулация на нервната система без превъзбуждане. Ободряват и стимулират, ускоряват възстановяването след преумора.

Удоволствието, доброто настроение и какаото

Обичате шоколад? Той ви кара да се чувствате спокойни и почти щастливи? Дължи се на уникалния състав на какаовите зърна, които се влагат в него.  Доброто ви самочувствие след чашата какао или парченцето шоколад се дължи на коктейла от теобромин и кофеин, серотонин и фенилетиламини – леки стимуланти и антидепресанти. Към тях се добавят антиоксиданти, ароматни вещества, белтъчини и въглехидрати.

Комбинирайте Зелен Чай с Какао

Такъв е изводът от всичко казано – за добро настроение комбинирайте силните страни на зелен чай и какао. Грижейки се за общото ви здравословно състояние, те ще ви осигурят добро тонизиране, настроение, усмивка.

Може да е много просто и приятно, ако се доверите на течния екстракт от Зелен Чай с Какао, обединяващ извлек от чаени листенца и какаови люспи. Течната му форма се усвоява лесно и пълноценно. Действието му се проявява бързо. Синергията на двете растения оказва мощна подкрепа на тялото и умножава енергията. Вкусът му е приятен. Опитайте го!