6 хитринки за почистване на кухнята

2
Добави коментар

Всяка жена си мечтае да се събуди и да види кухнята си блестяща от чистота. Предлагаме ви няколко хитринки, с които да улесните почистването на кухнята си и да преборите упоритата мръсотия.

Самопочистваща се фурна.

Точно така! Единственото , което ви е необходимо е половин чаена чаша амоняк.  Поставете я във фурната и я оставете така за през нощта. Изпаренията ще свършат работата вместо вас. На сутринта ще са необходими минимални усилия за да избършете мръсотията.

2. Почистване на микровълнова печка

Тук упражнението е още по-просто. Необходимо е само да напоите обилно гъба с вода и да я поставите в микровълновата. Включете печката на висока степен за 2 минути. След това вземете ръкавица и забършете. Парата, която се е образувала вътре в печката разкисва упоритите мазнини и ви спестява много усилия.

3. Дървени дъски за рязане

За да почистите резките от дървените дъски за рязане ви е нужен само половин лимон и малко сол.  Разрежете един лимон и разтъркайте добре едната половина по дъската така че да я напоите със сока от лимона. Добавете кашер сол и изчакайте 10-15 минути. Щом изтекат, вземете отново половинката лимон и с нейна помощ натъркайте солта. Изплакнете и дъската ми отново е като нова!

4. Загорели тенджери и тигани

Вземете съда и го покрийте с вода. Добавете чаена чаша бял оцет и поставете на котлона да поври 2 минути. Добавете 2 супени лъжици сода бикарбонат , след това е усилия ще можете да го измиете.

5. Стъклени тави за печене.

Алуминиевото фолио е страхотен помощник ако искате да почистите стъклените тави. Направете топка от къс фолио, добавете препарат за миене на съдове и  отново имате кристално чисти тави.

6. Белезникави чаши.

Сигурно сте забелязали, че по чашите ви има белезникави петна, макар и да са вече измити и чисти. Много често това е резултат от миенето им в миялна машина. За да преборите тези петна потърсете помощта на оцета. Напоете кухненска хартия с оцет, избършете чашите и те отново ще блестят.