Уеб Хостинг: Как да изберем уеб хостинг?

42
Добави коментар
Amigo0o
Amigo0o

Най-важната част при планирането на нов сайт е уеб хостингът. Това е място където Вашият сайт се намира физически и всеки в мрежата може да го отвори.В последно време се наблюдава бум в тази ниша. Отвориха врати доста нови компании и нишата започва да се препълва. Доста нови компании решиха да сложат доста евтини цени с цел изпъкване пред конкуренцията. Точно тук възниква и проблема – можем ли да се доверим на такъв хостинг провайдър. Така зададен въпроса изглежда странен, затова нека парафразирам “Можем ли да се доверим на хостинг провайдър, който продава хостинг на загуба,т.е цената е по-малка от разходите за подръжка и т.н?”

Отговорът за съжаление не е ясен. Все пак въпреки че много често цената е най-важният фактор им и други фактори, от които зависи цената. Има компании, които предлагат услуги, като си съперничат успешно с по-скъп хостинг, но и обратното е вярно. Затова нека видим какво трябва да следим при покупката на хостинг:

1.Решете какво искате!

Помислете и решете колко място и трафик ви трябва. Помислете също дали ще Ви се наложи да използвате специални модули и какво ще е натоварването на сайта върху хостинга. Няма смисъл да плащате 15лв на месец и използвате едва 1% от възможностите, когато можете да плащате 3лв, който да Ви свърши работата също толкова добре.

2.Разузнайте!

Не сте единствения, на който му трябва хостинг. Има милиони други и повечето от тях са написали своето мнение за своя хостинг провайдър по форуми или блогове. Затова отделете малко време и поразнузнайте какво точно са казали. Един Google сърч би бил достатъчен. Можете да попитате за мнение в някой от големите уебмастър форуми и ще получите помощ. Освен това внимавайте с мненията по хостинг директории – доста лесно мненията могат да се манипулират.

3.Четете!

Не забравяйте че евтиното може да излезе по-скъпо в крайна сметка. Затова прочетете TOS на хостинг компанията, за да бъдете подготвени за всичко. Обикновено там ще намерите някои скрити уловки, които могат да вдигнат цената или пък услуги, които не са включени в основната цена, а на Вас ви трябват. Затова внимавайте кога натискате тикчето на “I`m agree with TOS” преди да прочетете с какво сте съгласни.

В крайна сметка излиза че евтините хостинг компании могат да бъдат добър вариант в някои случаи, но трябва да бъдете внимателни и да отделите време за да отделите добрият избор от лошите!

Developix.net – от идеята до реализацията (Affilate курсове)