Николета Лозанова краси корицата на пилотно списание за стилисти

1
Добави коментар
intersalon.it
intersalon.it

21 Март 2016г.

Изкусителната Николета Лозанова е първата родна звезда, която позира за корицата на пилотния брой на специализираното списание за фризьорство „YOU България“. Със своите визия и изразителност брюнетката впечатли екипа на италианския издател Марко Петрели и по всяка вероятност ще краси също и пролетния брой на Апенините. Това обявиха родните издатели от „Christian of Roma“. Списание „YOU“ излиза общо в 25 държави, а появата му у нас съвпада със старта на 25-ия юбилеен Италиански фестивал на красотата и прическата на 1 април. Престижният форум за фризьорство ще продължи до 3 април включително в Палата 2 на Международен панаир – Пловдив, съобщиха организаторите от „Christian of Roma“.

Романтичната нова визия на Николета Лозанова е създадена от стилиста Венелин Кондаков и гримьорката Джулия Ангелова. Излъчваните от ослепителната телевизионна водеща женственост и загадъчност са уловени в кадрите на фотографа Костадин Кръстев-Коко, заснети в Киноцентър „Бояна“.

Николета Лозанова бе една от българските звезди, които с участието си в луксозен благотворителен календар за 2016 г. подкрепиха инициативата „Надеждата е красива“ за преминали през химиотерапия жени. Като лице от корицата на първия брой на „YOU България“, в интервю за списанието тя разкрива интересни подробности от професионалния и личния си живот. В стартовия брой на 300 страници са поместени още новости, техники и тенденции при подстригването, колористиката и стайлинга във висшата и в салонната мода, фотографии на най-актуалните прически, реализирани от световни виртуози, информация за специализирани изложения. Луксозният моден журнал е аналог на италианското списание „YOU“, което на Ботуша е своеобразен 2-месечен официоз на най-големия там форум за фризьорство „Hair & Beauty Show“. У нас списанието ще излиза ежегодно през април и октомври за двете издания на Италианския фестивал на красотата и прическата в Пловдив и в София, обясниха от „Christian of Roma“.

Промоцията на „YOU България“ ще се състои на датата на откриването на 25-ото международно изложение под тепетата – петък, 1 април от 20.30 часа в клуб „Галакси“. Партито с название „Red Party“ е съпътстващо събитие на Италианския фестивал на красотата и прическата и по червения килим на най-голямата дискотека на Балканите ще преминат представители на родния хайлайф. По него ще дефилират повечето от лицата на „Christian of Roma“ през годините, сред които са певицата Андреа и танцьорът Алфредо Торес, чуждестранните стилисти – участници на Фестивала. Присъствие е потвърдила и актуалната носителката на титлата „Мис България“.

Водещи ще бъдат Ива Екимова и Руслан Мъйнов. Червенокосата победителка от втория сезон на музикалния формат „Х Фактор“ Жана Бергендорф ще изпълни хита си „Самурай“ и кавъри на култови парчета. Стилистите на „Christian of Roma“ са подготвили шоу-спектакъл, с който ще презентират предстоящото турне на компанията в страната. На сцената те ще покажат как косата може да изглежда секси, модерна, луксозна и здрава с ползване на продуктите на световноизвестните марки „Alfaparf“, „BES“, „Rolland“, „Sexy Hair“. В семинар на следващия ден по време на Италианския фестивал експертите ще представят в детайли техническите подробности за реализирането на прическите.

25-ият Италиански фестивал на красотата и прическата ще бъде открит с авторското ревю на топдизайнерката София Борисова „Hollywood: Fashion & Diamonds“ в Палата 2 на Международен панаир – Пловдив. На същата холивудска тематика ще бъде подчинени и конкурсите за фризьорство. Представителите на училищата от страната ще се състезават в петък, на следващия ден е съревнованието между професионалистите. Тази година към дисциплините е добавено и изработването на мъжка прическа. Запазва се и традиционният конкурс за грим, обясниха организаторите.

Участникът в тв-шоуто „България търси талант“ – стилистът Асен Налбантов, ще се изяви на сцената в Палата 2, както и по време на семинар като представител на американската марка „Sexy Hair“. Атрактивният фризьор ще си партнира с колежката си от Лос Анджелис Мишел Роузър и стилиста Владимир Атанасов в изработването на прически от последната им колекция „California Dreamin`“.

Сред атракциите на Италианския фестивал е революционната технология за създаване на индивидуален цвят на косата „Pigments“ на марката „Alfaparf“. Колористката от Великобритания Вивика Дейвис ще разясни най-ефективните начини за приложението й по време на семинар и на самия щанд. 6-те концентрирани пигмента на базовите във фризьорството цветове са на натурална основа и не съдържат амоняк. Добавят се към различните видове бои, маски, балсами, шампоани, стилизиращи продукти и придават нюанс в съответната багра. Така цветът се подсилва, променя се контролирано, и то в желаната посока и интензитет, уточниха специалистите.  

За да видите видеото, трябва да имате инсталиран Flash Player 9.