Sibir.bg – Блогът на Lazar – Sibir.bg

1
Добави коментар
andreykvk
andreykvk

Corel Draw или Adobe Илюстратор
 
В нашия свят, огромен брой хора, които са инсталирани на вашия компютър и Corel и Илюстратор едновременно. С голям дял на вероятност, всеки един от тях ще се каже, че между тези два продукта, нямам предпочитания и не може да бъде. Защо? Тъй като принципът на работа с векторни графики е едно и също, без значение каква е инструментът не се използва за този случай. Всеки ден в продължение на по-голямата част от сравнението между чук и ютия за заковаване не са подходящи по принцип, тъй като тя се използва само бесни фенове.
Корел Дрол и  Илюстратор имат много от нейните предимства (удобство) и недостатъци. Без тях никъде. Разликата е само в приложните програми, и само. Corel, например, е просто незаменима при офсетов печат, и особено в рекламни компании, които използват винил рязане. Тук той показва най-добри резултати, докато относително Илюстратор, можете да повдигне въпроса за пригодността му за работа. 
Най-малко ние все още не са били в състояние да изпълнява в Илюстратор нормален филм нарязани. И в сравнение с темпа на работа в областта на офсетовия печат Corel показва по-добри резултати, тъй като статистиката показва, измерване на времето. Изглежда, че тази ситуация е силно зависима от интерфейса на софтуера. Тази зависимост се увеличава пропорционално на намаляването на размера на монитора. Просто забелязах, че за известно време, докато работи в Илюстратор се изразходва за преместване него плаващи палитри.
Когато става въпрос за работа с принтери, нещо за Corele, като инструмент за изготвяне на планове за офсетов печат е по-добре да се забрави като цяло, така че да не се причинят неприятности. Офсетов печат – е изключително висока точност процес, където ще се появи някоя „училище“ в изображението, и ще се вижда дори и ако това не се вижда на монитора. Това е особено вярно растерни поставя в векторни графики среда. И Corel е само една много лоша работа с растерни, особено ако на екрана е свързан с вектора. Така че, който не бих казал, но да използва Corel за налагането на сериозни публикации оформления можете на свой собствен риск.
Напълно се справя с проблемите на офсетов печат илюстратор (QuarkXPress и InDesign не са разгледани в тази статия). Тя не се разваля картината, превръщайки ги в своя вътрешен формат, както прави Corel, който преобразува изображението в нормален растерна графика (BMP) и работи с него. Но BMP не е най-добрият вариант за формат на растерна графика.
Просто, тя може да се сблъска с голям брой на артефакти, които могат да се появят след печат, който може да причини много примери: остри и ясни граници, където завършва прозрачен градиент, която по дефиниция не трябва да има; Черни ленти в един пиксел в сайтовете на растерни изображения дебелина след оттеглянето в резултат пребита Корел Дрол растерна графика; най-трудно версия на артефакт, който само трябваше да види със собствените си очи – напълно обърнат образ.
Големият плюс на Илюстратора е  „клавиатурата“, т.е. че е възможно да се направи само от клавиатурата, без да движите мишката. Големият плюс е неговата Korela „доказателства“. Това е много проста, като всички деца, така че може да се използва успешно за развитието на векторни графики. илюстратор е много по-сложно и не е очевидно за да го да работи, той трябва да бъде методично развива. Поради това, преходът към нея, след Корел Дрола  припомня скъсвания процес.