Невероятен ефект с декупажна хартия

9
Добави коментар
DoKtOrA78
DoKtOrA78

Това е една много интересна и лесна техника за декориране на почти всички твърди повърхности: дърво, пластмаса, стъкло, керамика, метал. Посредством нея можете да обновите старите дървени столове или шкафове, кутиите за хранителни продукти, да освежите детската стая или да украсите коша за играчки. Можете да сътворите и уникален подарък.

От “Слънчоглед” можете да закупите интересни и практични дървени кутийки с чекмеджета, подходящи за поставянето на различни шивашки материали или бижута. В зависимост от това, за което бихте искали да използвате кутийката, можете да изберете подходяща декупажна хартия. Имайте предвид, че не всяка опаковъчна хартия е такава. В “Слънчоглед” разполагат с разнообразни десени, подходящи за всеки вкус и случай: декупажна хартия с детски мотиви, флорални, коледни, с плодове и зеленчуци, с китайска или индийска тематика и т.н. Цената на един лист е 3.20 лв., но с елементите от него можете да украсите доста неща.

Когато в някоя мрачна есенна вечер се наудобните пред телевизора с голяма чаша чай, можете да се посветите на изрязване с малка ножичка на желаните от вас елементи.

Преди това трябва да решите дали искате да боядисате дървото в някакъв цвят. Ако това е вашето желание, може да го реализирате с акрилна боя – мат или гланц. Гланцът е много ефектен, защото повърхността започва леко да блести в избрания от вас цвят. След като сте приключили с това, изберете къде кой елемент да залепите. Може да използвате подходяща по размер четка, с която да нанесете един от универсални лакове Havo лак Creall ГЛАНЦ 75 ml. или Havo лак Creall МАТ 75 ml. Той се използва за залепване на елемента върху повърхността, както и за фиксиране след това. Внимавайте да не остава въздух под хартията, защото се получават неестетични гънки.

Така само за половин час можете да сътворите уникален подарък или да внесете нова свежест в дома си.

Техниката е подходяща и за деца, които могат да изрязват и лепят. Така ще насърчавате творческите им опити и сръчността им. Те ще останат доволни, че са успели сами да украсят своето любимо столче например.