Коя ще е новата Лара Крофт?

1
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Изгряващата звезда на „Междузвездни войни“ Дейзи Ридли е оглеждана за ролята на Анджелина Джоли; третият филм, който ще е предистория (също като новата игра в поредицата), ще се снима от режисьора на „Вълната“ – норвежеца Роар Ютог

Дейзи Ридли е на 23 и преди да играе Рей в „Междузвездни войни: Силата се пробужда“, е работила като барманка и се е снимала рядко – в късометражни филми, сериали и музикалния клип Lights On (2003).

Младата англичанка тепърва ще получава примамливи предложения за роли, но засега във филмографията й се откроява само космическата сага, чийто Епизод 8 се снима в момента.

Това скоро може да се промени – Дейзи разкри, че е сред актрисите, оглеждани за наследник на Анджелина Джоли в екранизациите по Tomb Raider. Носителката на „Оскар“ влезе в кожата на Лара Крофт през 2001 и 2003 г.

Фотогалерия: Различните лица на Лара Крофт

Тази година популярната поредица видеоигри навършва 20, а самата героиня е родена през 1968 г. Подготвяният филм обаче ще е предистория от по-ранните й години. Такъв е и сюжетът на най-новата игра, която проследява първото приключение на Лара – Rise of the Tomb Raider (Възходът на Tomb Raider). Тя излезе наскоро за Xbox One / Xbox 360 и компютър, а неин сценарист е дъщерята на Тери Пратчет – Джоана.

Прототип на мис Крофт тук е 32-годишната актриса Камила Лъдингтън (сериала „Анатомията на Грей“), която не за първи път влиза в тази роля.

Досега са били спрягани и имената на Дженифър Лав Хюит, Пейтън Лист (сериала „Светкавицата“), Нина Добрев, Джейми Александър („Тор“, сериала „Агентите на ЩИТ“), Линдзи Фонсека (сериала „Как се запознах с майка ви“), Хейли Атуел (сериала „Модерно семейство“), Кая Скоделарио („Лабиринтът: Невъзможно бягство“). В този образ вече са отказали да влязат звезди като Меган Фокс, Кристен Стюарт и Оливия Уайлд.

За режисьор на третата киноадаптация е ангажиран норвежецът Роар Ютог, за когото това ще е англоезичен дебют. Миналата година той направи впечатление с катастрофичния „Вълната“, показан наскоро на 20-ия София филм фест.

Филмът му, базиран на действителен случай, пресъздава унищожителна вълна цунами, която помита фиорда Гайрангер, една от най-големите туристически атракции в света.

Когато планината започва да се свлича, всеки в градчето има 10 минути, за да се изкачи някъде нависоко, преди вълната да връхлети, помитайки всичко по пътя си, докато геологът Кристиан се опитва да защити семейството си…

На наградите „Оскар“ в края на февруари Дейзи блесна на червения килим в „Шанел“, макар че филмът й не спечели нито една статуетка.

Злите езици обаче коментират, че за да се доближи до образа на Лара Крофт, може да й се наложи да уголеми бюста си – или поне да ползва солидни подплънки.

На 1 април „Силата се пробужда“ излиза на DVD и Blu-ray, а на 10 април са кинонаградите на MTV, за които Дейзи е номинирана в четири категории: актриса, дебют, герой и двубой.

Като най-подходяща за ролята на Лара Крофт я вижда и колегата й Джон Бойега, с когото са двете изгряващи звезди на новите „Междузвездни войни“ – заедно с дроида БиБиЕйт. Той бил голям фен на игрите Tomb Raider и постоянно убеждавал Дейзи колко би й отивал този култов персонаж.