Хляб с масло, кашкавал и чесън

1
Добави коментар
bgwoman
bgwoman

Тази толкова лесна, бърза и вкусна рецепта за хляб се появи наскоро в мрежата Youtube, но се радва на успех сред хиляди почитатели. Да ви кажа честно, аз самата не знаех, че е толкова вкусно, докато не опитах да я направя. Опитах първо с едно малко хлебче с размерите на една четвърт от нашенски бял или типов хляб. Забравих да сложа чесън, карах само с масло и кашкавал, като поръсих накрая с шарена сол. Дори не използвах алуминиево фолио, изпекох във фурната, използвайки функцията за грил. Но се получи страхотно.

Ето и оригиналната рецепта, като от маслото и кашкавала можете на слагате колкото ви душа иска. Колкото повече, толкова по-вкусно.

Необходими продукти един цял хляб кашкавал около 300 грама масло пресован чесън нарязан на дребно лук

Начин на приготвяне Нарежете хляба на квадрати, както е показано във филма. Наредете между квадратите предварително нарязаните парченца с кашкавал. Направете смес от разтопено масло, чесън, зелен лук и сол. Сложете по мъничко между редовете. Увиваме хляба в алуминиево фолио и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20 минути. После изваждаме хляба, махаме фолиото и печем още 20 минути на 250 градуса. Получава се хрупкава коричка. Ето и видеото, а стъпките са точно и ясно описани.

My Webpage