4 места обитавани от духове в България

1
Добави коментар
etiler
etiler

Има места, които ви карат да настръхнете. Около тях се носят тайнствени легенди и усещане за смърт. Чуват се странни звуци и се привиждат сенки. Те са обитавани от духове или поне в това вярват местните. В България също има такива места. Вижте нашите 4 предложения за страшен туризъм.

Вярвате ли в духове? Посещавали ли сте места, около които има слухове за призраци, полтъргайсти и магии? Ако някой уикенд се настроите авантюристично, посетете някое от 4-те места у нас, около които витаят легенди за духове. Призрачните къщи са сигурно средство за повдигане на адреналина.

Турско гробище в Мусачево
Село Мусачево се намира на 20км от София. Преди много години в единия край на селото младо семейство си построило къща върху стари турски гробища. Няколко години по-късно всички членове на семейството загинали мистериозно в много кратък интервал от време. Същото се случило и със следващите собственици на къщата. Местни разказват, че често виждат тайнствени силуети по вече изкъртените прозорци. От тогава до днес лошата слава на дома се разнася от уста на уста. Домът се намира в началото на селото, точно след табелата. От нея са останали само тухлите, покривът и изкъртеният комин. Целият имот се продава, но купувачи няма. А къщата и принадлежащият й двор се продават за 1лв. Слуховете за призраци прогонват всеки.

Странните гласове в Шишенци
Шишенци е малко селце във Видинско. Около него обаче се носят страшни легенди за . Жителите му разказват, че всяка вечер след залез из селото се носят призрачни гласове на мъже, жени и деца. Легендата разказва, че преди години сватбари от съседното село тръгнали да искат мома от Шишенци. По пътя обаче ги пресрещнали татари, които избили всички. Жителите на Шишенци разказват, че звуците, които чуват нощем, са неизпятите сватбарски песни. Хората, които не вярват в духове, твърдят, че мистериозните звуци идват от горски животни. Шишенци твърдят, че в района няма такива диви животни. Възрастните хора заключват вратите, дърпат пердетата на прозорците и не смеят да излязат по тъмно.
„кървава сватба“

Около Шишенци се носи и друга страшна легенда. Жителите твърдят, че селската чешма е сборище на самодиви. Те се хващали за ръце и танцували в кръг самодивско хоро. Затова край чешмата понякога се вижда пожълтяла и отъпкана трева във формата на кръг.

Непостроената църква в Цонево
През 60-те години в Цонево имало изоставена земя, върху която трябвало да се построи църква. Както знаем, по време на социализма, религията не е била на почит. Затова властите дават земята на младо семейство – мъж и жена, да си построят къща там. Няколко години по-късно къщата е готова. Тогава обаче започват странните случки. На връщане от гостуване при роднини, преминавайки ЖП прелез, колата на семейството угасва на релсите. Секунди по-късно идващият влак блъска автомобила. Двамата загиват на място. Следващите собственици на къщата са семейство селскостопански работници. Съвсем скоро, докато били на полето, се завихрила буря. Двамата не успели да се скрият навреме и били ударени от мълния. Необяснимите смъртни случаи са причина да тръгнат слухове. Местните вярват, че зли демони обитават имота. След този случай къщата пустее, стои непродадена и до днес.

Образът на дявола в Живовци
Село Живовци отдавна не съществува официално на картата на България. През 70-те властите
изселили цялото население, за да построят язовир Огоста. Всички сгради в селото били напълно потопени повече от две десетилетия. Наскоро обаче водите се отдръпват. Останките на някои сгради се откриват, включително старата църква на Живовци. Съвсем нормално, всички стенописи са напълно заличени. С изключение на тайнствен черен образ на дявол. Сами изберете какво да си помислите и дали да вярвате.