Renault Master Euro 6 с приоритет в комфорта и по-нисък разход

2
Добави коментар

Renault Master на Renault Trucks е вече на пазара с двигател Евро 6. Предлагат се версии 2.8 до 4.5 тона и с двигатели от 110-170 к.с., Master предлага многообразие, перфектно удовлетворява изискванията в области като строителство, транспорт на хора, доставка на пратки, а също и транспорт с контролирана температура на специални пратки.

Renault Trucks създаде Renault Master Euro 6. За да се съобразят с разпоредбите, превозното средство включва отстраняващата замърсяванията технологията SCR (селективна каталитична редукция). Тази технология се използва и усъвършенствана от Renault Trucks за техните тежкотоварни автомобили, в различни варианти, от 2009 г. насам. Системата SCR, съчетана с впръскването на AdBlue® в отработените газове, води до значително намаляване на вредните емисии. 22 литровия AdBlue® резервоар на Renault Master осигурява оперативен пробег до 12 000 км. За да се избегне всякакъв риск от грешки при пълненето на този резервоар, той се намира на противоположната страна на тази на горивния резервоар.

Тази нов Master се предлага с товароносимост от 2.8 до 4.5 тона и с мощност на двигателя 110-170 к.с., който отговаря на изискванията за двойна Euro 6 регистрация в лекотоварна и тежкотоварна категория. Това му позволява да се монтира на тежкотоварна каросерия. Renault Trucks може да го достави във варианти платформа, ван или самосвал.

За да задоволи напълно нуждите на своите клиенти, Renault Trucks е положил всички усилия, за да персонализира нивото на завършеност на Renault Master Евро 6, като предлага пет „Специализирани“ пакета (строителство, доставка, контролирана температура, бповдигач и транспорт), комбиниране на оборудване, необходимо за всеки вид дейност и улесняване на необходимите монтажни операции. Например, Строителния пакет включва опции като защита на шасито или регулиране на скоростта на двигателя за оборудване, задвижвано от силоотводния вал, докато пакета Доставка включва опции като врати отварящи се на 270 °  за по-лесно товарене и разтоварване.

Renault Trucks предлага и версия „Вижан“, предназначена за транспорт на колети, която им позволяват да извършват своите доставки по-лесно, като версията включва опции, които позволяват да се подобри видимостта или допълнителен комфорт с пакета „Висок комфорт“.

Все пак, с цел подобряване на комфорта на водача, новото Renault Master може да бъде оборудван със система Media Nav 2.0, която включва 7 “ сензорен навигационен екран и аудио система с цифрово радио, жак, USB Bluetooth® връзка и Hands-Free телефон пакет. Картографската системата може да се актуализира чрез свързване към специален уебсайт. За допълнителна сигурност, също така се предлага опция за автоматично превключване на настройките на фаровете (от дълги на къси светлини, когато превозно средство се засече на по-малко от 600 м), както и с камера и задни сензори, за да се гарантира, че маневрите се извършват при оптимални безопасностни условия.

За намаляване на разхода на гориво и емисиите на CO2, както и подобряване на цялостната ефективност на превозното средство, Renault Master е снабден с монтирана система Eco-Mode, която чрез намаляване на въртящия момент на двигателя, допринася за намаляване на консумацията на гориво. Системата работи във връзка с Stop & Start система, която автоматично спира двигателя, когато автомобилът е спрял на светофар.  Renault Master също такан е снабден с би-турбо технология. В допълнение на това, Renault Master разполага с Driver Assist система, която информира водача за най-добрия момент за смяна на скоростите.

И накрая, тъй като Renault Trucks смятат услуга да бъде неразделна част от автомобилите им, Renault Master предлага услуги, съответстващи на ежедневните му функции. Например, бързи и професионални специализирани сервизни центрове, предоставят на клиентите площ изцяло предназначена за леките търговски превозни средства, свеждане до минимум на времето за престой по време на ремонт на превозното средства и внимателно контролиране на разходите.

Renault Master принадлежи към гамата на Renault Trucks за дистрибуция, най-големата по рода си на пазара, включващ Renault MAXITY г. Renault Trucks D Cab 2М, Renault Trucks D и Renault Trucks D Wide и D Access.