Снимки взривиха социалните мрежи! Ето какво сервират в столично заведение

2
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: gotvach.bg

Няколко огромни ларви в порцията си с апетитна агнешка главичка откри клиент на едно от столичните заведения. Четирите тлъсти ларви от неизвестен вид са били сервирани заедно с ястието, а ужасеният клиент разбрал какво всъщност е ял едва когато вече бил попривършил с порцията си, пише Готвач.БГ

Агнешките главички с допълнителни протеини са били поднесени на Иво Биринджиев, който седнал да обядва в култовата столична кръчма Контеса. Заведението, известно с добрата си кухня в близкото минало и като едно от местата с най-добро шкембе в столицата, се намира в парк Свети Никола, на ъгъла на улица Пиротска и улица Опълченска.

Първоначално никой не заподозрял, че гнусните твари в чинията с агнешки главички са ларви. Клиентът сметнал, че е това са дреболийки и с апетит довършвал порцията си, когато установил грешката си.

Той незабавно извикал сервитьора и му показал гнусните подобни на тлъсти червеи неща в чинията си, но сервитьорът настоял, че това са най-обикновени протеинови ларви, които често се срещат в месото и в това няма нищо притеснително.

Все пак, за да го компенсират за гнусното преживяване, от заведението му предложили крем карамел, след което любезно му поднесли сметката, в която злополучната порция агнешки главички чинно фигурирала.

Шокиран от откритите ларви в чинията, както и от безхаберието на сервитьора в Контеса, Иво Биринджиев платил сметката си и напуснал заведението. По-късно постнал снимки от гнусната си находка на стената в профила си във Фейсбук.

Според запознати подобни случаи не са изолирани, а се случват много по-често, отколкото хората смятат. Въпросните ларви понякога обитават ноздрите или ушните ямки на агнетата и при недобре почистване на главичките остават там и биват сготвени и поднесени, привнасяйки един по-екзотичен вкус на това типично българско ястие.

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е органът, който би трябвало да осъществява контрол върху качеството и безопасността на продуктите по цялата хранителна верига – от полето и фермата, до масата, в т.ч. условията и начина на съхранение, както и да се самосезира при подобни констатирани безобразия.